Meral Akşener: Aileme karşılık damatlar, kim FETÖ’cü çıkacak sayım yapacağım

Meral Akşener: Aileme karşılık damatlar, kim FETÖ’cü çıkacak sayım yapacağım
2 Kasım 2017 21:01

İyi Parti, kuruluşundan bir hafta sonra sahaya indi. Genel Başkan Meral Akşener, ilk yurt içi gezisini, ev kiraladığı Bitlis-Ahlat’a yaptı. Ve “parti kuruluşu nedeniyle satın alamadık. 650 TL’ye kiralak” dediği üç odalı evinde gazetecilerle sohbetinde, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a kadar herkese önemli mesajlar verdi.

 

 

 

 

Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento için “erken seçim beklediğini” de kaydeden Akşener, seçimlerde diğer partilerle ittifaklara ise “kapalı olmadığını” vurguladı.

 

Akşener’e, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son grup konuşmasında isim vermeden İyi Parti’ye yüklenmesi de, Erdoğan’ın politikaları da soruldu. Bahçeli için “en çok haraketi kime ettiyse, sonradan en büyük dost onunla oluyor. En çok hakaret ettikleri, sonradan en çok kucaklaştıkları oldu” diyen Akşener, Erdoğan’ın yasaklı olduğu dönemde, kendisinin de DYP’de yönetici olduğunu hatırlattı. O dönemde Erdoğan’ı savunduğunu anlatan Akşener, bu yüzden “tahkir ve tevzir” ile suçlandığını, mahkeme kararıyla “para ödemek zorunda kaldığını” da hatırlattı.

 

“ERDOĞAN, İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA MERHABA DİYECEK ADAM BULAMAYACAK”

 

Akşener’in Erdoğan hakkındaki bir başka çıkışı ise, yandaş medya aracılığıyla kullanılan sert dil konusunda oldu. “Tayyip Bey’e acımaya başladım” diyen Akşener, bunun nedenini de “hiçbir şey bilmeyen, öğrenmek de istemeyen, mebzul miktarda para alarak, herkese iftira atan” yandaş medyaya bağladı. Akşener, “İhtiyaç hasıl olduğunda, merhaba diyecek siyaset adamı bulamayacak. Oysa Deniz Baykal zamanında Tayyip Bey’in önünü açmıştı. Doğru da birşey yapmıştı. Ancak bugün olsa, kimse parmağını kımıldatmaz” diye konuştu.

 

“ERDOĞAN ETRAFINDAKİ FETÖCÜLERİ YAKALAMAK İSTİYORSA…”

 

Akşener, Erdoğan’a bir de tavsiyede bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanı eğer etrafındaki FETÖ’cüleri yakalamak istiyorsa, bana en çok haraket edenlere, benim için FETÖ’cü diye en çok bağıranlara baksın. Bilsin ki o fetöcüdür. Ben bu konuda bir turnusol kağıdıyım”.

 

“İSMAİL KAHRAMAN’IN DAMADI…”

 

Akşener, bu iddiasına bir de örnek verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la karşılıklı mahkemelik olduğunu anlattı;
“O benim için Meral Kılıçdaroğlu demişti, ben de ona karşılığında belam dedim. Kendisini savunurken, yine benden FETÖ’cü diye bahsetmiş. Ama Allah’ın sopası yok, damat gitti. Buradan iddia ediyorum; kim Meral Akşener FETÖ’cü derse, onu araştırın, damat-gelin birşey çıkar.”

 

“BENİM TÜM SÜLALEME KARŞI DAMATLAR; SAYIM YAPACAĞIM…”

 

Akşener, kendisi hakkında FETÖ iddialarında bulunanlara da hodri meydan dedi. 15 Temmuz’dan bu yana “devlet güçlüdür, benimle ilgili birşey varsa gereğini yapın” dediğini hatırlatan Akşener, şu çağrıda bulundu;

 

“Gelin, doğduğum köye gidelim. Bütün sülalem orada. Benim sülalemde ne görevden alınan var, ne atılan var. Karşı taraf da damatları getirsin. Sülaleme karşı damatlar; sayım yapacağım.”

 

“POLİS EVİNDE KALACAKTIM, YER YOK DEDİLER”

 

Akşener, MHP’de TBMM Başkan Vekili olduğu dönemde Ankara’da ev açmadığını, polis evinde kaldığını da anlatarak, “ancak bir yıl kadar önce Polis Evi’nde kalmak istediğimde yer yok dediler. Polis evi’nde kalma nedenim de, devletin tahsis ettiğii korumaların yorulmaması. Yer yok dedikleri için otelde kalmaya başladım. Ama sonradan kaldığım oteller de benimle temas kurup, “bakanlıklardan arıyorlar, bir daha bizim otelde kalmasanız” dediler” diye konuştu.

 

“BİZ GÖMLEK ÇIKARMIYORUZ…”

 

Akşener, İyi Parti’nin yapısından bahsederken de, Erdoğan’ın zamanında çok tartışılan “milli görüş gömleğini çıkardık” sözüne atıf yaptı.

 

“Biz gömlek çıkarmıyoruz. Ülkücü ülkücü gömleği, solcu solcu gömleği ile kaldı. Ortak paydamız ise vatan sevgisi” diye konuşan Akşener, kapının herkese açık olduğunu, ancak Meclis’te grup kurmak için özel olarak çalışmak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

 

“40’DAN FAZLA DAVA AÇTIM, MAHKEMELER HEPSİNE TAKİPSİZLİK VERDİ”

 

Akşener, son dönemde kendisine yönelik iftiralar konusunda 40’dan fazla dava açtığını, ancak mahkemelerin hepsine takipsizlik verdiğini de anlattı. Buna örnek olarak da, imzanın kendisine ait olduğunu iddia eden Nurettin Veren aleyhine açtığı davayı gösterdi. “O belgedeki imza kaligrafi gibi, çok güzel bir imzaydı. Oysa benim yazım çok çirkin, dolayısıyla imzam da çok çirkin. Ancak imza örneğini almak için kriminal şubeye çağıran bile olmadı. Gidip imza versem, ortaya çıkacak o belgedekinin benim imzam olmadığı. Bunu gören Hakim de takipsizlik verdi.”
“PARAMIZ YETMEDİ, EV ALAMADIK, KİRALADIK”

 

Meral Akşener, ilk yurt içi gezisinde kendisini izleyen basın mensuplarını Ahlat’ta kiraladığı, bir apartmanın dördüncü katındaki dairede ağırladı. Üç oda bir salon ev için 650 TL kira ödeyen Akşener, “aslında Ahlat’ta ev almak istiyorduk. Ancak parti kuruluşunda biraz göçtük. O yüzden kiraladım” dedi. Akşener, asıl hayalinin ise, “taş ev almak” olduğunu söyledi.
Akşener’in Ahlat’taki evini, parti kurucuları Halil İbrahim Oral ile Koray Aydın’ın eşleri, Gönül ve Gülsüm Hanımlar döşemişler. Kendisi de evin döşenmiş halini ilk kez dün gördü. “O kadar beğendim ki, İstanbul’daki evimi de yeniden dekore etmeyi, onlardan bu konuda da yardım istemeyi düşündüm” dedi.

 

Akşener, Ahlat’tan başladığı yurt gezilerine Edirne ve Van ile devam edecek. “Sandalye eskitme dönemi bitti. Biz ayakkabılarımızı eskiteceğiz” diyen Akşener, gezilerde daha çok “halkı dinleyeceğini” söyledi.

 

Akşener’in amaçlarından biri de, kendi deyimiyle “siyasete hakim olan kriminal dili” bitirmek. Parti çalışmaları için “eski tip politika yapma adabına da” ağırlık vereceğini anlatan Akşener, kullanacakları mecrayı ise “sosyal medya ve halka dokunmak” olarak açıkladı.

 

“PARTİ YÖNETİMİ HER GÜN TOPLANACAK”

 

Akşener, İyi Parti’nin nasıl yönetileceğinin de ipuçlarını verdi. “Genel İdare kurulumuz tüzüğe göre çok işlevsel” diyen Akşener, Başkanlık Divanı’nın ise “her gün toplantı yapacağını” söyledi, “tıpkı medyada her gün yapılan gündem toplantıları gibi, biz de her sabah toplanacağız. Bir saat, bir buçuk saat, bir gün öncesini konuşup, bir gün sonrasını planlayacağız. partiden biri izlenecek politikalar konusunda bir açıklama yaptığında, diğerleri bunu medyadan öğrenmeyecek” dedi.

 

 

 

Kaynak: Zeynep Gürcanlı/Sözcü

 

 

Meral Akşener: Aileme karşılık damatlar, kim FETÖ’cü çıkacak sayım yapacağım