Menteşe’te çöp taksi dönemi

Menteşe’te çöp taksi dönemi
25 Ocak 2017 08:50

Muğla – Menteşe Belediyesi, kent dokusu nedeni ile çöp toplama araçlarının giremediği sokaklarda temizlik yapmak amacıyla elektrikli çöp taksi hizmetini başlattı.

 

 

 

 

Çöp taksinin direksiyonuna geçerek deneme sürüşü yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, beyaz binaları ile ün yapan Muğla’da temizlik çalışmalarına daha da çok önem verdiklerini belirterek, çöp taksi sayesinde Menteşe’nin hiçbir sokağında birikmiş çöp görüntüsü olmayacağını söyledi.

 

cop8802
Halil EĞRİBOYUN- sozcu.com.tr

 

 

Elektrikli çöp taksinin, çöplerin toplamasında büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “İlçemize yeni bir hizmet daha getirmiş bulunuyoruz. Çöp taksi, Menteşemizin içinde yaya odaklı bölgelerde hizmet verecektir. Bu araç sayesinde hızlı bir şekilde İlçemizi daha temiz tutmaya çalışacağız. Çöp taksi bu doğrultuda hizmet verecek. Hızlı şekilde çöpleri toplayıp, büyük çöp arabalarına aktarma yapacak. Böylece zaman kaybı olmaksızın gün boyu kendi bölgesinde hizmet verecek. Temiz bir Menteşe için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.
Kentin temizliği için çok önemli bir görev yürüten çöp taksilerin, dar sokaklara, parklara rahatlıkla girebildiğini dile getiren Başkan Gümüş, “Kentsel Sit alanı içerisindeki dar sokaklara çarşıya, merkezdeki bazı noktalara büyük çöp kamyonları giremiyor, girerse de trafikte aksamalar oluyor. Çöp taksi ise dar ve ara sokaklara rahatça hareket edebilecek ve saha sağlıklı hizmet verilebilecek.” dedi.

 

 

Kaynak: Hale Ceylan Barlas/Sözcü

Menteşe’te çöp taksi dönemi