Memurların fazla mesai ücretlerine sadaka gibi zam

Memurların fazla mesai ücretlerine sadaka gibi zam
23 Ekim 2016 13:27

Devlet memurlarının fazla mesai ücretlerine yapılacak yeni yıl zammı belli oldu. Memurların fazla mesai ücretlerine “sadaka” gibi bir zam yapılacak. Fazla mesai ücretleri 9 kuruş zamlanacak.

 

 

 

 

 

Devlet memurlarının fazla mesai ücretlerine yapılacak 2017 zammı belli oldu. 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı verilerinden edinilen bilgilere göre, 1 lira 74 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, 1 Ocak 2017’den itibaren 1 lira 83 kuruş olarak uygulanacak.

 

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de yeni yılda 60 saati geçmemek üzere 1,83 lira yerine 1,93 lira fazla mesai ücreti verilecek.

 

TBMM BAŞKANI VE BAŞBAKAN’A ZAM

 

Yeni yılda Harcırah Kanunu uyarınca verilen yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da zamlandı. 2017’de TBMM Başkanı ve Başbakan’a ödenecek yurt içi gündelik tutarı 60,34 liradan 63 liraya çıkarıldı.

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Başbakanlık Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları’nın yurt içi gündeliği ise 55 liradan 57,5 liraya yükseltildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet