Memur ihtiyacı artık tayinle karşılanacak

Memur ihtiyacı artık tayinle karşılanacak
21 Aralık 2014 08:00

Hükümet yeni devlet memuru alımını kısıp, personel ihtiyacını kurumlar arası tayin yoluyla gerçekleştirecek. Tüm kamu kurumlarında ihtiyaç fazlası memurların listesi çıkarılıp başka kurumlara dağıtılacak.

 

 

 

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun açık­la­dı­ğı eko­no­mi­de dö­nü­şüm prog­ra­mın­dan mev­cut me­mur­la­ra ta­yin, me­mur ol­ma ha­ya­li ku­ran­la­ra ise kö­tü ha­ber çık­tı.

 

 

9 AYDA BELİRLENECEK

 

 

Me­mur­lar­la il­gi­li ya­pı­la­cak dü­zen­le­me ve ye­ni per­so­nel po­li­ti­ka­sı­nın ipuç­la­rı dö­nü­şüm prog­ra­mı­nın “Ka­mu Har­ca­ma­la­rı­nın Ras­yo­nel­leş­ti­ril­me­si Prog­ra­mı Ey­lem Pla­nı­”n­da açık­lan­dı. Plan­da, ka­mu ku­rum­la­rın­da per­so­nel ta­van­la­rı­nın be­lir­le­ne­ce­ği, ku­rum­la­rın ih­ti­yaç duy­du­ğu me­mur­la­rın ön­ce­lik­le atıl per­so­nel kul­la­nı­la­rak kar­şı­la­na­ca­ğı bil­di­ril­di.

 

 

ÜÇ ÖNEMLİ ADIM VAR

 

 

Önü­müz­de­ki 9 ay içe­ri­sin­de ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan ye­ni pla­na gö­re me­mur­la­rın ça­lış­ma, atan­ma ve ta­yin­le­ri­ne yö­ne­lik üç kri­tik ça­lış­ma yü­rü­tü­le­cek. Bu kap­sam­da ön­ce­lik­le ka­mu­da­ki her bir ku­ru­mun is­tih­dam ede­bi­le­ce­ği per­so­nel sa­yı­sı­na yö­ne­lik ye­ni üst sı­nır ge­ti­ri­le­cek. Ku­rum­lar bu sı­nı­rın üze­rin­de me­mur alı­mı ya­pa­ma­ya­cak.

 

 

İkin­ci aşa­ma­da ka­mu ku­rum­la­rı tek tek ta­ra­na­rak ih­ti­yaç faz­la­sı ve atıl per­so­ne­lin lis­te­si çı­ka­rı­la­cak. Üçün­cü aşa­ma­da ise ih­ti­yaç faz­la­sı gö­rü­len tüm me­mur­lar, me­mur açı­ğı olan ku­rum­la­ra na­kil yo­luy­la da­ğı­tı­la­cak.

 

 

KİMLER İHTİYAÇ FAZLASI?

 

 

Prog­ram­da me­mur­la­rın han­gi kri­ter­le­re gö­re “ih­ti­yaç faz­la­sı­” sa­yı­lıp ça­lış­tık­la­rı ku­rum­lar­dan gön­de­ri­le­ce­ği­ne iliş­kin bir bil­gi yer al­ma­dı.
Ku­rum­la­rın­da is­ten­me­yen bir­çok me­mu­run si­ya­si dü­şün­ce ya da ya­şam tar­zı gi­bi ki­şi­sel ge­rek­çe­ler­le “ih­ti­yaç faz­la­sı­” adı al­tın­da baş­ka ku­rum­la­ra nak­le­dil­me­sin­den en­di­şe edi­li­yor. Baş­ka ku­rum­la­ra gön­de­ri­len me­mur­la­rın ge­ri dö­nüş yo­lu­nun da çı­ka­rı­la­cak ye­ni ya­sal dü­zen­le­me­ler­le ka­pa­tı­la­ca­ğı ifa­de edi­li­yor.

 

 

YASAL DÜZENLEME YAPILACAK

 

 

Mil­yon­lar­ca me­mu­ru ya­kın­dan il­gi­len­di­ren ve ka­fa­lar­da so­ru işa­ret­le­ri bı­ra­kan dü­zen­le­me prog­ram­da şöy­le yer al­dı: “Mer­ke­zi yö­ne­tim büt­çe­si kap­sa­mın­da­ki tüm ka­mu ku­rum­la­rı için plan dö­ne­min­de is­tih­dam edi­le­bi­le­cek top­lam per­so­nel sa­yı­sı be­lir­le­ne­cek, bu­nun üze­rin­de is­tih­dam ya­ra­tıl­ma­ya­cak­tır. İh­ti­yaç faz­la­sı per­so­ne­lin tes­pi­ti­ne yö­ne­lik ola­rak il­gi­li ku­rum­lar­la bir­lik­te ça­lış­ma ya­pı­la­cak, tes­pit edi­len ih­ti­yaç faz­la­sı per­so­ne­lin ih­ti­yaç sa­hi­bi ida­re­le­re nak­le­dil­me­si­ne yö­ne­lik ya­sal ve ida­ri dü­zen­le­me ya­pı­la­cak­tır.”

 

Kaynak: Bugün / Erdoğan Süzer