MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINDA BİLİNMEYENLERİ Op.DR.LEYLA ARVAS SİZLER İÇİN DETAYLANDIRIYOR!

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINDA BİLİNMEYENLERİ Op.DR.LEYLA ARVAS SİZLER İÇİN DETAYLANDIRIYOR!
13 Temmuz 2020 11:18

Meme Küçültme Ameliyatını Nasıl Araştırmalısınız? İlk Danışma Muayenesi!

Meme küçültme prosedürünü her yönüyle araştırmak çok ama çok önemlidir. Prosedüre karar vermeden önceki asıl konu ameliyattan sonraki yaşamınızı nasıl etkileyeceğini biliyor olmaktır. Prosedürden önce, meme küçültme ameliyatı beklentilerinizi görüşmek için sizinle, Meme Küçültme Nişantaşı‘ndaki Quartz Polikliniğinde muayenelerimi gerçekleştiriyorum. Bu sayede, hangi hedeflerin gerçekçi olduğunu tartışabilir ve meme küçültme operasyonu için bir plan hazırlayabiliriz. O zaman, meme küçültme ameliyatının riskleri ve olası komplikasyonları ve meme küçültme işleminin uzun vadeli etkileri hakkında sizi bilgilendireceğim.

 

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası!

 

Meme küçültme prosedüründen sonra, hastalar muhtemelen birkaç gün boyunca ağrı, şişme ve zaman zaman morarma yaşayacaktır. Yaralara uygulanan özel pansuman ve özel korseli sütyen sizleri korumak için çok önemlidir. Kullanılan özel bantlar enfeksiyon riskini azaltmak için su geçirmez bir bariyer oluşturur. Bu bant hasta durumuna göre 1-3 hafta aralığında çıkarılır. Ameliyat sonrası ilk günden itibaren istediğiniz gibi duş alabilirsiniz. Fiziksel aktivite bir ila iki hafta boyunca sınırlandırılırken, egzersiz ve diğer yorucu aktivitelerden minimum üç hafta kaçınılmalıdır. Meme küçültme prosedürlerinde dren kullanmıyorum.

Meme küçültme prosedürünün sonuçları ameliyattan hemen sonra fark edilir ve şişlik ve morarma azaldıkça iyileşme hızla devam edecektir. Yara izleri zamanla solmaya devam eder ve genellikle sütyen, mayo veya dekolte üstü ile gizlenebilir. Daha sonra yara izlerindeki kalıcılığı azaltmak için sıklıkla fraksiyonel lazer işlemi uyguluyorum.

r1

 

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI SONRASI EMZİRME!

Meme küçültme ameliyatı sonrası emzirmenin mümkün olmaması ihtimali minimal de olsa mümkün bir risktir. Risk seviyesi, prosedür için kullanılması gereken cerrahi tekniğe ve meme yapısına bağlıdır. Kısa yara izi küçültme cerrahisi, meme ucunun bir kısmı süt kanallarına bağlı kalacağından dolayı geleneksel prosedürlerden daha düşük bir risk taşır. Skarsız meme küçültme ameliyatının emzirmeyi etkileme riski yoktur, çünkü bu göğüs küçültme tekniği glandüler ve bağ dokusunu büyük ölçüde işlem görmeden uygulama tamamlanır. Riskler çok minimal olsa da, genel olarak doğum sürecini tamamlamış hastalara uygulamayı öneriyorum.

Meme Dokusunun Azaltılmasında Risk Var Mıdır?

Meme küçültme ameliyatını büyük bir titizlikle gerçekleştiriyorum ve hastalarımın beklentilerini karşılayan güvenli sonuçlar elde ediyorum. Bununla birlikte, tüm ameliyatlarda olduğu gibi, komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Örneğin emziremeyebilirsiniz. Meme küçültme ameliyatında ayrıca kanama, enfeksiyon, hematom, anesteziye karşı advers reaksiyonlar ve skarlaşma gibi tüm ameliyatlar için olası komplikasyonlar olabilir. Meme küçültmenin çoğu

hasta için güvenli olduğu bilinse de, herhangi bir cerrahi prosedürle ilişkili belirli riskler vardır. Nişantaşında, Meme küçültme ameliyatına özgü potansiyel riskleri benimle detaylandırarak görüşmeniz mümkün.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İz Durumu!

Meme küçültme için çeşitli teknikler farklı tipte olası yara izine sebep oluyor. Meme başı çevresinde, memenin ortasında ve memenin altında uzanan çapa benzeri yara izleri oluşacaktır. Dikey insizyon meme küçültme ameliyatı, meme ucunu da daire içine alan ve memeye dikey olarak uzanan, ancak memenin altında devam etmeyen daha kısa yaralar oluşturur. Skarsız meme küçültme ameliyatı tipik olarak sadece göğüs kırışıklığının altında olan küçük, göze çarpmayan yara izleri bırakır.

Meme küçültme ameliyatlarından  olası yara izi nedeniyle kaçınmak doğru değildir, çünkü meme küçültmenin faydaları genellikle yara izlerinin probleminden daha ağır basar. Meme küçültme izleri de zamanla solmaya eğilimlidir ve genellikle sütyen, mayo veya düşük kesilmiş bir üst kısım altında kolaylıkla gizlenebilir.

 

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI SONUÇLARIM NE KADAR SÜRE KALICIDIR?

Meme küçültme ameliyatından sonra göğüsler olduğundan daha küçük kalacaktır. Aşırı kilo alıp verme, hamilelik gibi meme dokusunu etkileyecek bir dış faktör olmaz ise ömürlük bir sonuç taşıyor olursunuz. Yaşlanmanın negatif etkileri de göğüslerin zamanla sarkmasına neden olabilir. Fakat her ihtimalde estetik meme görünümüne sahip, eski haliyle kıyaslanamaz şeklini koruyacaktır.

Meme Küçültme ,Nişantaşındaki Quartz Poliklinikte size Op.Dr.Leyla Arvas tarafından detaylandırılacaktır.

Konsültasyonu Hemen Planlayın!

Sizi rahatsız eden büyük göğüsleriniz varsa Meme Küçültme, Nişantaşı Quartz Poliklinik’te sizlere her detayıyla Op.DR.LEYLA ARVAS tarafından detaylandırılır. Randevu için+90 212 241 46 24 nolu telefon numarasını hemen arayın!