Melih Gökçek’in Atatürk alerjisi!

Melih Gökçek’in Atatürk alerjisi!
27 Mayıs 2016 13:25

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara metrosundaki tabela yenileme çalışmaları kapsamında, tepki toplayacak bir uygulamaya daha imza attı.

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

Ankara’daki metro duraklarında haritalar yenilendi ve Akköprü ile Ulus arasında kalan ‘Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’ durağının adı, ‘Kültür Merkezi’ olarak değiştirildi. Yenilemeden önce duraklardaki haritalarda “Atatürk Kültür Merkezi” yazıyordu. AKM durağında vagonlarda yapılan anonslar da ‘Kültür Merkezi’ olarak değiştirildi.

 

 

merkez

 

 

SERT TEPKİ

 

 

Vatandaşlar yeni tabelalara ve anonslara tepki gösterdi. CHP Çankaya Gençlik Örgütü de Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’i eleştirerek “Metroda AKM durağında Atatürk’ün isminin kaldırılması Ankara’yı yönetenlerin ne kadar sığ düşünce yapısında olduğunu göstermektedir. Atatürk saygınlığını kendisinin ismi verilen duraklardan, anıtlardan değil 19 Mayıs 1919 ruhundan almaktadır. Atatürk’ün ismini silebilirsiniz ancak saygınlığını ve düşüncelerini asla silemezsiniz. Laik Cumhuriyet ve Atatürk’e karşı yapılan saldırılara karşı mücadelemiz devam edecek” açıklaması yaptı.