Mektuptaki gerçekler ‘acıttı’… İşte profesörden çarpıcı ‘gerçekler’

Mektuptaki gerçekler ‘acıttı’… İşte profesörden çarpıcı ‘gerçekler’
26 Haziran 2016 11:40

Uludağ Üniversitesi’nde öğrencisinin şikâyeti üzerine derse girmesi engellenen Prof. Külahoğlu hakkında üniversitede yaşananları anlattığı mektup nedeniyle soruşturma açıldı.

 

 

 

 

Uludağ Üniversitesi’nde öğrencisinin şikâyeti üzerine “devlet aleyhine propaganda yapmak” suçlamasıyla derslerinden el çektirilen Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu, üniversite rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a mektup gönderdi. Üniversitede yaşananları anlatan ve eğitim sistemini eleştirdiği için soruşturmaya konu edildiğini anımsatan Külahoğlu hakkında bu mektup nedeniyle bir soruşturma daha açıldığı öğrenildi. Külahoğlu, mektubunda üniversitede yaşananları şöyle sıraladı:

 

Erdoğan dersleri: Üniversitemizin bir akademisyeni, dersinde onu, ‘Erdoğancı yandaş olmakla suçlayan’ öğrencisine, dersin sınavından kaç aldığını sorup, yüz üzerinden otuz cevabını alınca, öğrencisinin ‘beğenmediği, nefret ettiği Erdoğan’ın en az dokuz politika sınavından yüz çektiğini’ dersin konusu yapabilir.

 

Atatürk öldü: “Atatürk bir mitti ve bu mit öldü” görüşünü işleyebilir.

 

Seküler dünya vaazları: “9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir” söylemiyle bilinen bir hoca efendi (Nurettin Yıldız), üniversitemizde “Hür gençlerin seküler dünya ile imtihanı” konusunda vaaz verebilir.

 

Biz ümmetiz: Özgür Suriye Ordusu bayrağı ile Uludağ Üniversitesi ambleminin yan yana yer aldığı afişlerle, “Biz Ümmetiz-Grup Yürüyüş konseri” duyurulup, gerçekleştirilebilir.

 

Kâbe maketine sakalı şerif: 13-17 Nisan 2016 da Kutlu Doğum haftasında, Üniversite Cami bahçesindeki kermeste Kâbe maketi kurulur ve içinde bulunduğu söylenen sakalı şerife dualar edilir, ilahiler okunur.

 

Bu örneklerin üniversitenin “Bilimde Özgün, Düşüncede Özgür” sloganının bilim yönüne pek uygun düşmediğini ama yine de “özgür düşünce” uygulamaları olarak görülebileceğini dile getiren Külahoğlu, derslere girmesinin yasaklandığını, kurumun ortak sisteminde yer alan kendisine ait ders bilgileri, sunumları, materyalleri, öğrenci değerlendirmelerinin hiç haber vermeden kendisine kapatıldığını, tanımadığı bir öğretim görevlisinin bilgisine ve kullanımına açıldığını aktardı. Külahoğlu hakkında, bu mektubu Rektör Ulcay’a hitaben, açık mektup şeklinde yazdığı için bir soruşturma daha açıldı.

 

 

Kaynak: Sinan Tartanoğlu / Cumhuriyet