Mekan girişlerinde ateş ölçmek risk oluşturuyor

Mekan girişlerinde ateş ölçmek risk oluşturuyor
13 Ekim 2020 09:32

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedbirleri kapsamında mekan girişlerinde yapılan ateş ölçümlerinin risk oluşturduğunu ifade etti.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs pandemisine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Salgın nedeniyle mekan girişlerinde yapılan ateş ölçümlerinin gereksiz olduğunu söyleyen Ceyhan, ateş ölçümünün risk oluşturduğunu kaydetti.

Bir televizyon kanalıda konuşan Ceyhan şöyle dedi:

“Şimdi burada en büyük problem şu… Çin’de başladı bu pandemi. Başladığı zaman Çinliler elindeki verilerden çok yayın yaptılar. Çinliler kaç kişi belirtisiz geçiriyor, tedavi yöntemi hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değillerdi. Maalesef onların yayınlarının yanlış sonuçları hâlâ bazı şeyleri etkiliyor. Mesela bir tanesi de bu. Önce dendi ki ateş Korona hastalarının yüzde 70’inde görülüyor. Halbuki o belirti gösterenlerin yüzde 70’iydi. Bugün biliyoruz ki hastalığı geçirenlerin yüzde 10’undan azında ateş görülüyor”