Mehmet Öz: Aşı bulunsa bile…

Mehmet Öz: Aşı bulunsa bile…
24 Mayıs 2020 11:32

ABD’de yaşayan ve çalışan kalp cerrahı Mehmet Öz, aşının bulunmasının da tüm sorunları çözmeyeceğini, yeni virüslerin ortaya çıkacağını ve insanlığın bu gerçekle yaşamaya alışmaya başlaması gerektiğini belirtti.

 

 

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Öz, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde doğru yolda olduğunu ve Bilim Kurulu’nun işini başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyledi.

Türkiye’nin sağlık personelini de öven Öz, “Sağlık personeli işlerinde çok iyi, özverili, hastalara bakma konusunda özenli, muhteşem işler çıkarıyorlar. Ve tabii toplum olarak da çok disiplinli, saygılıyız. Sosyal mesafeye dikkat etme ve evde kalma protokolüne disiplinli bir şekilde uyduk. Bunun sonucu olarak hayat kaybı da diğer ülkelere kıyasla az. Ama burada şöyle bir durum var: Birincisi maske takma disiplinimizi sürdürme… İkincisi de yeniden hayata karışma sürecinde aynı dikkatliliğin sürmesi…Rehavete kapılmamalı, gevşememeliyiz” yorumunu yaptı.

“Aşı bulunana kadar koronavirüsle yaşamak zorundayız, hayatımız bir şekilde buna uydurmak zorundayız” yorumunu yapan Öz, “Ama o zaman da bu dertler bitmeyecek ki… Yeni bir virus hayatımıza girecek, yeniden bunları tekrarlamak durumunda kalacağız. Ne yazık ki artık gerçek bu, hayatımızın bir parçası haline gelecek” uyarısında bulundu.