Mehmet Cengiz: Benim Muharrem İnce ile tek temasım…

Mehmet Cengiz: Benim Muharrem İnce ile tek temasım…
11 Ağustos 2020 10:16

İktidara yakınlığı ile bilinen iş insanı Mehmet Cengiz’in parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce’nin arkasında olduğu yönündeki iddialarla ilgili bir açıklama da Mehmet Cengiz’den geldi.

 

 

 

CHP’li Muharrem İnce‘nin partisinden ayrılıp yeni parti kuracağı yönündeki tartışmalar siyaset gündemini meşgul ederken, geçtiğimiz günlerde bir iddia ortaya atılmış çok konuşulmuştu.

Eski bakan Yaşar Okuyan‘ın, İnce’nin arkasında iş insanı Mehmet Cengiz’in olduğunu söylemesi gündeme bomba gibi düşerken; İnce’den sert bir yanıt gelmişti. İnce, Okuyan’a dava açacağını duyurmuştu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu iddiaya ilişkin Mehmet Cengiz’in açıklamasını köşesine taşıdı. Cengiz şu ifadeleri kullandı:

 

“MEHMET CENGİZ DEDİ Kİ…

 

YAŞAR Okuyan, “Muharrem İnce’nin arkasında işinsanı Mehmet Cengiz var” imasında bulunmuştu ya…

Mehmet Cengiz aradı ve şunları söyledi:

“Yıllar önce bir iş seyahati için Yalova’ya gitmiştim. Yanımda Nihat Özdemir de vardı. Nihat Bey, ‘Muharrem İnce babasını kaybetti, hadi ona bir taziyede bulunalım’ dedi. Ve beraberce gittik. Benim Muharrem İnce ile tek temasım budur. Bunun dışında Muharrem İnce’yle hiçbir münasebetim olmamıştır. Ben iş yapıyorum. Doğu’ya yatırım yapıyorum. Siyaseti dizayn etmek benim haddim değildir. Ben asla böyle işlerle uğraşmam.”

 

NE OLMUŞTU? 

 

Gazeteci Hakan Aygün’ün YouTube kanalına konuşan eski bakan Yaşar Okuyan, Muharrem İnce’nin arkasında hükümete yakınlığı ile bilinen iş adamı Mehmet Cengiz’in olduğunu iddia etmiş, İnce kendisine dava açacağını duyurmuştu.

 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/hakan-bayrakcinin-son-anketinin-sonuclari-41584079