Mehmet Aziz Saral Mio’s İstanbul İle Fark Yaratıyor

Mehmet Aziz Saral Mio’s İstanbul İle Fark Yaratıyor
10 Eylül 2020 18:35

İş dünyasının tanınan simalarından genç iş insanı Mehmet Aziz Saral, yeni açtığı Mios İstanbul adlı mekânına ve sektöre dair tüm açıklamaları bu haftaki Şamdan dergisine ve Mio’s İstanbul’u ziyaret eden basın mensuplarına tanıttı.

 

Açılalı daha 1 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen adından söz ettiren Mios İstanbul, sahibi Mehmet Aziz Saral’ın vizyoner hamleleri ile dikkat çekiyor. Özellikle Covid – 19 kapsamında aldığı tedbirler ile kendini gösteren Saral, misafirlerine temizlik ve sosyal mesafe konusundaki duyarlılığı ile çok şık bir ortam sunuyor. Konfordan taviz vermeyen, aynı zamanda kaliteli sunumları ve hijyenik ortamı ile ilgi gören Mios İstanbul’un sahibi Mehmet Aziz Saral hem yeni mekânına, hem de sektöre dair çeşitli açıklamalar yaptı.

 

Gece Hayatına Geçiş Süreci Nasıl Yaşandı?

 

Aslında sanayici bir geçmişi bulunan, sahibi olduğu fabrikaları ile tanınan Saral, çevresi ve sevdiklerinin yoğun talepleri doğrultusunda eğlence sektörüne girdiğini ifade ediyor. Saral; “Çocukluğumdan beri okudum ve çalıştım. Gençliğimi bir miktar ihmal ettim ve bunu tam olarak yaşayamadım. Eğlence sektörü de zor ve meşakkatli bir sektör; fakat insanları eğlendirebilmek ve bir yandan kendinizin de eğlenmesi bütün zorlukları unutturuyor. Çalışmaktan, okumaktan dolayı yaşayamadığım gençliğimi bu mekân ile tekrar hissetmek istiyorum.” diyor.

 

Kısa Sürede Bu Cazibe Nasıl Oluştu?

 

Mios İstanbul bilindiği gibi açıldığı günden bu güne kadar çok revaçta bir mekân halini aldı. 1 ay gibi çok kısa bir sürede müşteri kitlesi oturan, giderek artan bir ilgiye mahzar olan mekân nasıl oldu da bu kadar büyük bir popülariteye sahip oldu? Saral buna dair şunları kaydediyor;

 

“Disiplinli çalışmak ilk prensibim. Aynı zamanda ekip arkadaşlarımı da bu disipline ayak uyduracak çalışkan kimseler arasından seçiyorum. İletişim konusu hassas, buna da dikkat ediyoruz. Alanında uzman personel ile de farkımızı ortaya koyuyoruz, tüm bunlar da ilgiyi ve popülariteyi beraberinde getiriyor.”

 

Daha Önce Ne Tür Girişimlerde Bulundu?

 

Mehmet Aziz Saral Bodrum Yalıkavak’ta bir dönem adından söz ettiren “Manifesto” adlı mekânın kurucu eski sahibidir. Bununla beraber eğlence sektörünün yanı sıra geri dönüşüm sektöründe “Teknik Kâğıt” firması ile de örnek ve başarılı bir kuruluşa sahiptir.

 

“Dünyanın merkezi, sen neresini istiyorsan orası olur!” mottosu ile hareket eden Saral, Mios İstanbul’u da şubeleri ile büyütme hedefinde… Ege’de ve Trabzon’da çeşitli yatırımlar yapmayı planlayan iş insanı, İstanbul’da da konseptlerini genişletip farklı bir mekân daha açmayı düşünüyor.

 

Mios İstanbul Nasıl Bir Mekân?

 

Mekânda genel olarak 3 ayrı alan var. Çim alanda haftanın belirli günlerinde konserler düzenlenirken, diğer günlerde ise misafirlerin daha rahat şekilde zaman geçirebilecekleri şekilde bir konsept mevcut. Burası 400 kişilik bir yer.

 

Kumsal kısmında ise çeşitli dans gösterileri ve DJ performansı gibi etkinlikler yer alıyor. Çılgın geceler ve eğlenceler burada yaşanıyor.

 

Tüm bunların yanında, mekânın bir de kapalı alanı var. Orası da farklı konseptlerde değerlendirilebiliyor.