Meğer Tansel Çölaşan döneminde ADD’yi FETÖ’cüler basmış

Meğer Tansel Çölaşan döneminde ADD’yi FETÖ’cüler basmış
12 Nisan 2018 11:42

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) basında yer alan “FETÖ’cülerin ADD’ye sızdığı” yönündeki haberler üzerine yazılı açıklamada bulunması yeni bir tartışmayı başlattı.

 

 

Açıklamada, “FETÖ Terör örgütünün haberleşme ağı Bylock üzerinden Doğan kod adıyla yazışma yapan ve bu yazışmada derneğimizin bir şubesinin yönetimine gençlik listesinden 3 kişi girdiklerini ifade ettiği anlaşılan kişinin kimlik tespiti yapılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

 

 

Bunun ardından da Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı’na aday olan Anayasa Profesörü Suheyl Batum tartışmaya katıldı. FETÖ açıklamasının ardından bir açıklama da kendisi yapan Batum, “Derneğimizin içine Feto sızması olduğu konusunda Genel Merkezce tüm kamuoyuna yapılan açıklamayı, Yönetime aday bir Atatürk sevdalısı ve bir hukuk insanı olarak şaşkınlıkla ve hayretle karşıladım” dedi.

 

 

Prof. Dr. Batum devamında ise şunları kaydetti:

 

 

“Gerçi, FETÖ terör örgütünün her kuruma olduğu gibi içimize de sızma çabası olabileceğini düşünürüm. Buna en başta yetkililerin uyanık davranması gerektiği de çok açıktır. Kaldı ki FETÖ’cü olduğu ispat edilen bir kişi hakkında Derneğimizin iç hukuk yolları kullanılarak gereği yapılır. Ve bu konu hakkında da ancak örgütümüze bilgi verilir. Şubelerimiz bilgilendirilir ve uyarılır.

Toplumsal sorumluluğu çok büyük bir kurum olan Derneğimizin korunması da ancak bu şekilde sağlanmış olur.

Ancak, Genel Merkezin tüm basına, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada kullandığı ‘bu kişinin 2016 yılındaki genel kurulda bugünkü yönetim kurulu nun aleyhine çalıştığı da tesbit edilmiştir’ ifadesi, üzülerek belirtmeliyim ki, hukuksal bir çözüm olmanın çok ötesinde tam bir algı operasyonudur. Siyasi iktidarın her seferinde başvurduğu algı operasyonlarının ‘tıpatıp’ aynısıdır.

Yani, Genel Merkezimiz, ‘bize karşı olanlar teröristtir. FETÖ’cüdür’ mu demek istemektedir ? Bu algıyı mı yerleştirmek istemektedir?

Kaldı ki bu husus ‘bazı şubelerde’ Genel Merkezden gönderilen bazı ‘yöneticiler’ tarafından açıkça dile getirilmiştir. Ve getirilmeye devam edilmektedir.

Değerli yol arkadaşlarım,

Bu yaratılan algı operasyonu, yaklaşan Genel Kurulumuza yöneliktir. Seçimlerdeki muhtemel değişimi engelleme çabasıdır ki biz bu gayretlerin siyasi iktidar tarafından da nasıl uygulandığını çok iyi bilmekteyiz.

Bu nedenle, bu tür çabaların Atatürkçü Düşünce Derneğinde başarıya ulaşma şansı yoktur.

Ancak yine de, bu açıklama ve bu çabalar hiç birimize, hiçbir Atatürkçüye yakışmaz.

FETÖ dahil her terör örgütünün karşısında dimdik duracağız. Çünkü, bizler dik durmayı, Mustafa Kemal Atatürk’ ten ve Devrim Şehitlerimizden öğrendik.

Değerli arkadaşlarım,

Hiç bir seçim, hiç bir yarış kurumsal kişiliğimizden daha önemli değildir. Derneğimizi her şekilde korumak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem Türkiye de, hem de Derneğimizde kişisel hesaplara dayalı algı operasyonları yapmayacağız ve yapanlara da olanak tanımayacağız.

Bu arada Genel Merkezimizin, söz konusu FETÖ’cünün referanslarının kimler olduğunu, nasıl üye yapıldığını, Genel Merkez’ den üyeliğinin nasıl onaylandığını ve 2016’dan bu yana ‘ne yapıldığını’ da, ‘aynı duyarlılıkla’ örgüte açıklamasını beklemekteyim.”