Meclis’teki yumruklu kavganın perde arkası!

Meclis’teki yumruklu kavganın perde arkası!
8 Mart 2018 14:03

Meclis’te Afrin Operasyonu konusunda konuşmak için kürsüye gelen HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un sözleri kavga çıkardı. Toğrul,TSK’nın teröristlere karşı verdiği mücadelede ‘Sivillerin öldürüldüğünü” öne sürdü. Zeytin Dalı operasyonu için de, ”TSK saldırısı” ifadesini kullandı.

 

 

 

Veli Toprak / Sözcü

Toğrul, “Askeri müdahale her geçen gün sivil kayıpların artarak devam ettiği bir şekilde sürdürülüyor. Uluslararası Af Örgütü Afrin’de yüzlerce sivilin yaşamının risk altında olduğunu belirtmektedir. Af Örgütü, Türk ordusu ve ABD destekli güçler arasındaki çatışmaların şimdiden sayısız sivil ölümüne yol açtığını ve yüzlercesinin daha yaşamını tehlikeye attığını ifade ediyor. TSK saldırılarının da çok sayıda sivilin ölümüne, yine aralarında çocukların bulunduğu çok sayıda sivilin yaralanmasına yol açtığı aktarılıyor.” dedi.

 

 

ADI ‘ŞEHİT’ ONLARIN

 

 

Toğrul konuşmasında şehitler için de ”Hayatını yitirenler” ifadesini kullandı “Keltepe bölgesinde 8 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun hayatını yitirmesi, onlarcasının yaralanması bu savaşın görünen sonuçlarından sadece bir tanesidir” dedi. Bu sözlere AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Adı şehit onların, şehit” diye karşılık verdi. HDP’li vekil konuşmasını “Ölmek ve öldürmek üzerine kurulu bu politikalar çözüm olmak yerine, bölgeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği açıktır” diye bitirdi. AKP Isparta Milletvekili Said Yüce, Toğrul’a “Sen kimden yanasın ya, teröristten yana mısın? Ne biçim konuşuyor bu ya? Türkiye milletvekili böyle konuşur mu? Ayıp! Sen git teröristlerin yanına otur. Mecliste ne işin var ?” diye tepki gösterdi.

 

 

YUMRUKLAR KONUŞTU

 

 

HDP’li Toğrul yerine geçince AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta yanına giderek ‘Sizi kınıyorum’ dedi. AKP’li kadın vekiller ile HDP’liler arasında da karşılıklı atışmalar yaşandı. HDP’liler, Toğrul’u Genel Kurul salonu dışına çıkardı. Bu sırada arbede yaşandı. AKP-HDP’li vekiller arasında kavga çıktı, yumruklaşmalar oldu. HDP’li Müslim Doğan ve Mahmut Toğrul darbe aldı. Kavga nedeniyle Genel Kurul çalışmalarına ara verildi. AKP’li Uğur Dilipak, HDP’lilere “Adam olun, adam. Türk askerini göreceksiniz” diye bağırdı.

 

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mecliste-dun-gece-neler-yasandi-iste-ayrintilari-2274479/