Meclis’te seviye tartışması!

Meclis’te seviye tartışması!
14 Kasım 2019 12:14

Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile CHP’li vekiller arasında seviye tartışması yaşandı.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün gece Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde “seviye” tartışması çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve CHP milletvekilleri arasında çıkan “seviye” tartışması tansiyonu yükseltti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 

 

“SEVİYEYİ DÜŞÜRMEDEN”

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Tabii ki her şeyi sormakta herkesin hakkı var. Ancak tabii ki burada seviyeyi düşürmeden ve olabildiğince diyalog çerçevesi içerisinde, bir de rakamları çarpıtmadan işi götürmemiz lazım” şeklindeki sözleri komisyonda tansiyonu yükseltti.

 

 

“BURANIN SEVİYESİNİ BELİRLEMEK SİZE DÜŞMEZ”

 

 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Sayın Bakanım, buranın seviyesini belirlemek size düşmez” diye seslendi.

 

 

“NE DEMEK SEVİYESİZ YA, NE DEMEK O?”

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Özür dileyin” derken CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Ne demek seviyesiz ya, ne demek o?” diyerek tepkisini gösterdi.

CHP sıralarından yükselen tepkilere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Özür dilenecek bir şey yok” dedi.

AK Parti sıralarından gelen itirazlara da Ali Şeker, “Milletvekiline hakaret edecek, sen de Bakanını savunacaksın” diyerek karşılık verdi.

Özgür Karabat, “Arkadaşların seviyeyle ilgili dertleri olmayabilir ama bizim var” dedi.

 

 

“BİRAZ DA TERSTEN ANLAMA POTANSİYELİMİZ VAR”

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, “Aslında o kadar yumuşak bir girişle girdim ki ama galiba tabii, herkes, hepimiz de yorulduk, biraz da tersten anlama potansiyelimiz de var. Aslında çok yumuşak bir giriş, tatlı tatlı bu işleri konuşalım” dedi.

Özgür Karabat, “Seviyeyle ilgili kısmı düzeltmeden mi devam edeceksiniz siz?” diye sordu.

 

 

“BEN SEVİYESİZLİK YAPMADIM”

 

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sen niye üstüne alındın ki o kadar kardeşim ya?” derken Özgür Karabat, “Sen niye almadın üstüne? Ben alıyorum” dedi. İbrahim Aydemir de, “Almadım çünkü ben seviyesizlik yapmadım. Niye üstüne alınıyorsun sen?” diye sordu.