Meclis’te Rahşan Ecevit’in cenazesiyle ilgili yapılan görüşmelerde partiler anlaştı

Meclis’te Rahşan Ecevit’in cenazesiyle ilgili yapılan görüşmelerde partiler anlaştı
18 Ocak 2020 15:42

Meclis’te grubu bulunan partiler arasında Rahşan Ecevit’in cenazesinin defniyle ilgili yapılan görüşmelerde partiler anlaştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Meclis’te grubu bulunan 5 partide bu definin insani, ahlaki bir borç olduğu konusunda mutabık. Defin, Devlet Mezarlığı’nda yapılacak. Meclis açılır açılmaz da yasal düzenleme gerçekleşecek” dedi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Altay, bütün partilerin bir mutabakatı olduğunu söyledi. Meclis’in şu an kapalı olduğunu ifade eden Altay, “Meclis üstüne düşeni yapacaktır. Meclis’te grubu bulunan 5 partide bu definin insani, ahlaki bir borç olduğu konusunda mutabık. Defin, Devlet Mezarlığına yapılacak. Meclis açılır açılmaz da yasal düzenleme gerçekleşecek. (Kanun). Partiler bir mutabakat içinde. Gruplarla görüşüldü” dedi.

 

 

DEVLET MEZARLIĞINA KİMLER DEFNEDİLİYOR

 
Devlet Mezarlığı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanları ve Başbakanlar ile Cumhuriyetin kuruluşuna hayat veren Ulu Önder Atatürk’ün en yakın silah arkadaşları olan İstiklal Harbi Komutanları (Kahramanları) Devlet Mezarlığı’na defnediliyor.

Fotoğraf: © AP Photo / Burhan Özbilic