Meclis’te kartvizit yasağı!

Meclis’te kartvizit yasağı!
13 Ekim 2019 12:55

TBMM’ye girişte ziyaretçilerin kartvizitlerine el konulduğu ortaya çıktı. CHP’li vekil Mahmut Tanal, kartvizit yasağının sebebini Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sordu.

 

 

 

 

Meclis’e gelen ziyaretçilerin üst aramasını yapan güvenlik görevlilerinin, ziyaretçilerin üzerlerinde taşıdıkları kartvizitlere çıkışta teslim edilmek üzere el koydukları öğrenildi. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a soru önergesi vererek, ziyaretçilere yönelik kartvizit yasağının gerekçesini sordu.

 

GEREKÇESİ MERAK EDİLİYOR

 

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın sunduğu soru önergesi şöyle:

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesine ziyaretçi girişlerinde kartvizit yasağı var mıdır? Şayet var ise kartvizitle Meclis’e girme yasağı hangi tarihte başlamıştır?

TBMM ziyaretçi giriş kapılarında ziyaretçilerin kartvizitlerine el koyma, çıkışta teslim edilmek üzere emanete alma gerekçesi nedir?

Güvenlik tedbirleri kapsamında mı ziyaretçilere yönelik kartvizit yasağı uygulanıyor? Kartvizit yasağı nasıl bir güvenlik tedbiridir?

TBMM’ye girişlerde ziyaretçilere yönelik kartvizit yasağıyla ilgili TBMM Başkanlığı’na, TBMM Dilekçe Komisyonu’na gönderilen herhangi bir şikayet dilekçesi var mıdır? Şayet var ise şikayete ilişkin ne tür bir işlem yapılmıştır?