Meclis’te ‘bakıcı anne’ firarı!

Meclis’te ‘bakıcı anne’ firarı!
16 Ekim 2017 10:48

TBMM Başkanlığı, bakıcı annelerin dikiş tutturamaması, ya nakil ya da hasta raporu alarak ayrılma girişimde bulunması ve bu nedenle çocukların bakımında sık sık sorun ve şikayetler ortaya çıkması üzerine Meclis kreşini Milli eğitim Bakanlığı’na devrediyor.

 

 

“Meclis’in asli işi çocuklara bakmak değil” diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis çalışanlarının çocuklarına bakılan kreşin Milli Eğitim’e devredilmesi talimatı verdi. Kahraman’ı bu karara iten ilginç nedenler olduğu ortaya çıktı.

 

 

ŞİKAYETLER ARTTI

 

 

Öncelikli olarak kreş hizmetlerinin iyi olmadığı yönünde ebeveynlerden üst üste şikayetler geldi. Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre; şikayetlerin anormal düzeyde olması üzerine TBMM Başkanlığı, sorunun derinliğine araştırılması talimatını verdi. Yapılan incelemelerde Meclis personelinin hizmet verdiği kreşte “bakıcı anne” ve “sosyal çalışmacı” sorunu olduğu belirlendi.

 

 

Gelen bakıcı ve sosyal çalışmacıların bir süre sonra başka birime geçmek için arayışa girdiği ve nakil talebinde bulunduğu ortaya çıkarken, bazı bakıcıların da “bunalıma girme” gibi sebeplerle hasta raporu alarak görevden kaçındığı tespiti yapıldı. TBMM’de hasta raporlarının incelemesini yapan Kurul’un her toplantısında bir veya iki bakıcının uzun süreye dayanan rapor aldıkları görüldü. Bakıcı annelerin kreşten firar etme girimlerinin önüne geçilememesi ve çocuklara verilen hizmetlerde de aksama yaşandığı kayda geçirildi.

 

 

 

Bu durum üzerine Kahraman “TBMM’nin işinin çocuk bakmak olmadığını” belirterek sorunun kökten halledilmesi talimatı verdi. 165 çocuk kapasiteli kreşte halen 133 çocuğa hizmet veriliyor. Kahraman’ın talimatı üzerine TBMM ile Ankara Valiliği arasında bir protokol düzenlendi.