Meclis’te ajanda skandalı

Meclis’te ajanda skandalı
15 Ocak 2018 18:07

TBMM hazırladığı 2018 ajandasında resmi bayramlara yer vermemesi tepkiye neden oldu.

 

 

Meclis TV’nin açılış günü bile fotoğraflı olarak ajandaya girerken 29 Ekim, 10 Kasım, 30 Ağustos tarihleri dikkate alınmadı.

 

Skandal ajandayı soru önergesiyle gündeme getiren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “15 Temmuz özel sayfalarında da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiç fotoğrafı kullanılmamıştır. Bu tam bir rezalettir” dedi.

 

ajanda-3

 

Meclis’in hazırladığı 2018 ajandasında resmi bayramlar fotoğraflı ve geniş biçimde sadece 15 Temmuz ve 23 Nisan ile sınırlı tutuldu. Diğer bayramlar yazıyla geçiştirildi. Bayram ve özel günlerle ilgili tek bir fotoğraf veya görsele yer verilmedi. CHP’li Erdin Bircan, ajandayla ilgili soru önergesi verdi. 15 Temmuz’la ilgili sayfada CHP liderine yer verilmemesini eleştiren Erdin Bircan, “15 Temmuz’un birinci yıl dönümü törenlerinin fotoğraflarına yer verilen 10 sayfalık özel tasarımda CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılışına katılması, TBMM Başkanı Kahraman’ın makamını ziyaret etmesi ve özel oturuma katılmasına karşın, ajandada kullanılan fotoğraflar Kılıçdaroğlu’nun olmadığı gece etkinliğinden seçilmiştir” dedi.

 

ajanda-2

 

Bircan, ajanda da TBMM TV’nin kuruluşu için bile fotoğraf kullanıldığını hatırlatarak, 23 Nisan dışında resmi bayramlara özel sayfalar ayrılmamasını da eleştirdi. Bircan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın şu sorulara cevap vermesini istedi:

 

TBMM’nin hazırlattığı 2018 ajandalarında 15 Temmuz anma programlarında Kılıçdaroğlu’nun olduğu fotoğraflar neden yer almamıştır? Ajandada TBMM TV’nin kuruluşu için bile fotoğraflar kullanılırken, 29 Ekim, 10 Kasım, 19 Mayıs ve 30 Ağustos ile ilgili özel sayfalar hangi gerekçelerle yer almamıştır? Geçen sene de resmi bayramlara özel sayfalar ayırmayan TBMM ajandası için kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen yine aynı hata neden tekrarlanmıştır?

 

 

Kaynak: Veli Toprak/Sözcü

 

Meclis’te ajanda skandalı