Meclis’te 23 Nisan görsel şöleni

Meclis’te 23 Nisan görsel şöleni
23 Nisan 2014 22:27

Meclis’te, 23 Nisan Resepsiyonu’nda yapılan ışık gösterisi büyük ilgi çekti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Meclis’in 94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı’nı anlatan ışık, ses gösterisi yapıldı.

 

TBMM’DE 23 NİSAN RESEPSİYONU

 

TBMM’nin 94’nci yıl kutlamaları çerçevesinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Fuaye Salonu’nda verdiği 23 Nisan Resepsiyonu’nda, ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, kapıda TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek ile tokalaştıktan sonra partililerle bir masanın etrafında toplandı.

 

Resepsiyona gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de davetlileri gezdi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştıktan sonra kısa bir sohbet etti. Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili söylediği, ‘ters köşe olabilir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bizim böyle bir üslubumuz yok. Ters köşe, düz köşe üslubumuz yok. Yasal koşullara bakarak Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz diyorum” dedi.

 

‘Sizin Köşk adayınız ne zaman belli olacak’ sorusuna Bahçeli, “İleriki günlerde belli olacak” yanıtını verdi. Bahçeli, iktidar ya da muhalefet kimin ne aday çıkardıklarını görmek istediklerini de sözlerine ekledi. ‘Muhalefetle ilgili ortak bir aday düşünür müsünüz’ sorusuna ise, Bahçeli, “Bunlar çok erken sorular” karşılığını verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da resepsiyonda gazetecilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, bugün Berkin Elvan’ı anmak isteyen çocuklara yapılan polis müdahalesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “’Benzer ölümler olmasın diye bugünü ona adadım. Çocuklar sevilmek ister, hele de böyle bir çocuk bayramında olacak iş değil” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Köşk adayının sorulması üzerine ise, her parti kadar bekleyerek adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın 1915 olaylarıyla ilgili sözleriyle ilgili bir yorum yapmadı ve bununla ilgili yarın Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un bir açıklama yapacağını söyledi.

.

.

Meclis’te 94.yıl resepsiyonun ardından TBMM ana binanın ön cephesine yansıtılan ışık şovları ve havai fişek gösterileri büyük beğeni topladı.

 

Havai fişek şovunun ardından ise lazer gösterisi yapıldı.

.

.