Meclis’in 100. yıl çalışmaları sessiz sedasız Nasuhi Güngör’e mi verildi?

Meclis’in 100. yıl çalışmaları sessiz sedasız Nasuhi Güngör’e mi verildi?
20 Şubat 2020 12:06

Meclis’in, kendi kuruluşunun 100. yıl dönümü organizasyon ve tanıtım işleri için TRT Haber Dairesi’nin başındayken birçok tartışmayla gündeme gelen Nasuhi Güngör’ün şirketiyle el sıkıştığı iddia edildi.

 

 

 

CHP’li Mahmut Tanal, TBMM Başkanı Şentop’tan konuya açıklık getirmesini istedi.

Meclis, kuruluşunun 100. yıl dönümünü ihtişamlı bir şekilde kutlamaya hazırlanırken, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

TBMM’nin kuruluşun 100. yıl dönümü organizasyon, tanıtım işinin, eski TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün şirketine verildiği ileri sürüldü. Hazırlık sürecinde Güngör’ün TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un danışmanı gibi çalışacağı iddia edildi.

 

 

CHP’Lİ TANAL TEPKİSİNİ TWİTTER’DAN DİLE GETİRDİ: KAMUOYUNUN NİYE HİÇ HABERİ OLMADI?

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Nasuhi Güngör’ün retweetlediği TBMM’nin 100. yılına ilişkin kısa tanıtım filmlerinin ekran görüntüsünü Twitter hesabına ekleyerek, etiketlediği TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a hitaben “Hayırlı olsun Başkan @MustafaSentop
TBMM’nin açılışının 100. yıl çalışmaları için Nasuhi Güngör’le mi anlaştınız?
Bizim, kamuoyunun niye hiç haberi olmadı?
Meclis kendi tanıtımını yapabilecek imkanlara sahipken neden dışarıdan hizmet alımı yapılıyor? Bir de alay edercesine yazı göndererek biz vekillerden kutlama, etkinlik ve tanıtım faaliyetlerine dair katkı istediniz. Karşılıksız destek verecektik ama vazgeçtik. Siz anlaştığınız, danıştığınız kişilerle halledersiniz! Bir de ne kadar para gidecek onu da bilelim” diye yazdı.

 

 

TANAL’IN SORU ÖNERGESİ HALEN CEVAPLANMADI

 

 

CHP’li Vekil Mahmut Tanal ayrıca, konuyu soru önergesi yoluyla da Meclis gündemine taşıdı. Tanal, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a şu soruları yöneltti:

TBMM’nin kuruluşun 100. yıl dönümü organizasyon, tanıtım işinin, eski TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün şirketine verildiği iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise Nasuhi Güngör’ün şirketine ödenecek para miktarı ne kadardır?

Meclis’in açılışının 100. yıl etkinlikleri kapsamındaki tanıtım çalışmaları konusunda ihaleye mi çıkıldı, yoksa Nasuhi Güngör’ün sahibi ya da ortağı olduğu şirketle doğrudan el mi sıkışıldı?

100. yıl organizasyon ve tanıtış işleri hangi farklı özelliğinden, hangi meziyetinden dolayı Nasuhi Güngör’ün şirketine verilmiştir?

Organizasyon, tanıtım hazırlıkları sürecinde Nasuhi Güngör’ün Meclis’te TBMM Başkanı’nın danışmanı gibi çalışacağı, hareket edeceği iddiası doğru mudur?

Milli iradenin tecelligâhı Meclis’in kuruluşunun 100. yıl dönümü organizasyon ve tanıtım işlerinin, bir dönem yürüttüğü TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı görevi nedeniyle birçok farklı tartışmanın odağına yerleşen Nasuhi Güngör’e emanet edilmesi yanlış bir karar değil midir?

Meclis, bünyesindeki personeliyle, araç ve gerekçeleriyle kendi organizasyonunu, tanıtımını yapacak imkanlara sahipken, neden dışarıdan hizmet alımı yapılmıştır?