Meclis’e yapılacak 8’inci lokanta için bütçeden 10 milyon lira ayrıldı

Meclis’e yapılacak 8’inci lokanta için bütçeden 10 milyon lira ayrıldı
9 Kasım 2019 09:38

Vatandaş, üzerine kabus gibi çöken vergilerden nefes bile alamazken Meclis’e açılacak 8’inci lokanta için bütçeden 10 milyon lira ayrıldı.

 

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme gelen yeni lokanta yapımını eleştiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’in “tabur binası” diye anılan bir lokantasının yıkılıp otopark yapıldığını şimdi ise yeniden lokanta yapıldığını söyledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 2020 yılının bütçesini görüşüyor. Görüşmelerin ikinci gününde yapılan TBMM bütçesi sunumunda, önceki yıl 1 milyar 816 milyon olan bütçenin 1 milyar 747 milyon 789 bin lira olduğu belirtildi. Meclis bütçesindeki bu azalma tasarruf tedbirleri olarak belirtilse de sebebinin Millî Saraylar İdaresi Başkanlığına devredilen 868 personelin giderleri ve yeni halkla ilişkiler binasıyla ilgili ödeneğinin 2020 yılı bütçe teklifinde yer almaması olduğu kaydedildi. 2020 yılı Meclis bütçesinde yer alan harcamalar arasında ise yeni lokanta yapımı dikkat çekti.

Meclis kampüsünde 7 lokanta var

Evrensel’de yer alan habere göre, Meclis kampüsünde milletvekilleri, personel ve ziyaretçilerin kullanımına açık toplam 7 lokanta bulunuyor. Yeni yapılacak 550 kişi kapasiteli bahçe restorant binası ile birlikte Meclisin 8. lokantası olacak. Bütçeden 10 milyon TL ayrılan lokanta binasının yapım işi 22 Eylül 2019 tarihinde ihaleye çıktı.