Meclis çalışanları lojmanda ‘nöbetçi kapıcı’ oldu!

Meclis çalışanları lojmanda ‘nöbetçi kapıcı’ oldu!
29 Ağustos 2020 10:55

Görev alanları TBMM ana yerleşkesi olan hizmetli ve temizlik görevlileri, üst düzey bürokratların oturduğu Meclis personel lojmanlarında ‘nöbetçi kapıcı’ yapıldı! CHP’li Mahmut Tanal konuyu gündeme taşıyarak, Şentop’a peş peşe sorular yöneltti.

 

 

TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde hizmetli ve temizlik görevlisi kadrosunda olan çalışanların, üst düzey bürokratların oturduğu Meclis personel lojmanlarına götürülüp ‘nöbetçi kapıcı’ olarak çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Destek Hizmetleri’nde istihdam edilen Meclis emekçilerinin görev tanımlarına aykırı olarak lojmanların çöp toplama ve temizlik işlerinde çalıştırıldıkları gerekçesiyle konuyu soru önergesi yoluyla gündeme taşıdı.

CHP’li Tanal, TBM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, Meclis yerleşkesinde görevli hizmetli ve temizlik görevlilerinin lojmanlarda çalıştırılmasının mevzuata uygun olup olmadığını sordu.

 

 

TANAL: GÖREV ALANLARI TBMM ANA YERLEŞKESİDİR

 

 

Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanal, “Meclis personel lojmanlarının önceden halk arasında ‘kapıcı’ olarak bilinen bina görevlileri vardı. Bina görevlilerinin işine son verdiler. Şimdi kapıcı niyetine TBMM Destek Hizmetleri’ndeki emekçileri götürüp lojmanlarda çalıştırıyorlar. Nöbet usulüyle her gün lojmanların çöp toplama ve temizlik iş için Meclis’teki emekçiler gidiyor. Meclis personel lojmanlarına gönderilmek, bu emekçiler için işkence demek. Emekçilere kapıcılık işlerini yaptırıyorlar. Binayı komple yıkatıyorlar. Çöp toplatıyorlar, temizlik yaptırıyorlar. Lojmanlara giden emekçiler, amiyane tabirle akşam pestili çıkmışçasına evine dönüyor. Bu emekçiler başkalarının oturduğu lojmanları temizlesin, kapıcılık yapsın diye istihdam edilmedi. Onların görev alanı TBMM ana yerleşkesidir” dedi.

 

 

TANAL’IN ŞENTOP’A YÖNELTTİĞİ SORULAR

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na ait personel lojmanları var mıdır? Şayet varsa lojman sayısı kaçtır?

Önerge tarihi itibariyle TBMM personel lojmanlarında oturan kişi sayısı kaçtır? Meclis lojmanlarında kimler oturmaktadır? Meclis’te görevli personel dışında TBMM personel lojmanlarını kullanan şahıslar var mıdır? Şayet varsa bu şahıslar kimlerdir ve hangi kurumlarda görevlidir?

TBMM Personel lojmanlarının temizlik, bakım ve çöp toplama işini bugüne kadar kimler yapıyordu?

TBMM personel lojmanlarında halk arasında “kapıcı” olarak bilinen bina görevlisi var mıydı? Şayet varsa TBMM personel lojmanlarındaki bina görevlilerinin işine mi son verildi?

Meclis personel lojmanlarının temizlik, bakım ve çöp toplama hizmetini yürüten bina görevlileri işten çıkarılmış ise lojmanların temizlik, bakım ve çöp toplama işleri için TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı bünyesindeki çalışanlar mı sırasıyla, nöbet usulüne göre gönderilmektedir?

Şayet gönderilmekte ise bu mevzuata uygun mudur? Mevzuata uygun değilse TBMM’de hizmetli kadrosundaki personeli, görev tanımına aykırı olarak Meclis lojmanlarında çalıştıranlar hakkında ne tür bir işlem yapılacaktır?