Meclis Başkanvekili Tüzün: Esnafın yüzü bizimle gülecek!

Meclis Başkanvekili Tüzün: Esnafın yüzü bizimle gülecek!
19 Haziran 2018 14:03

TBMM Başkanvekili, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Üretim teşvik edilmezse ülke düzelmez. Üretmek için esnaf sanatkarı her alanda destekleyeceğiz” dedi.

 

 

TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim kampanyasını Bilecik ve ilçelerinde sürdüren Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ve ikinci sıra adayı Faik Akarkarasu ile birlikte esnaf ve sanatkarları ziyaret etti.

 
Tüzün,ziyaretleri sırasında yaptığı sohbette esnafın zor durumda olduğunu, vergilerini ödeyemeyen esnafın kepenk kapattığına dikkat çekti. Bilecik’te iş hayatına başladığında esnaf ve sanatkarların örgütlenmelerinde görev yaptığını, sorunları çok yakından bildiğini ifade eden Tüzün, Meclis’te de esnafın sorunlarını sık sık dile getirdiğini, önergeler verdiğini anlattı. Tüzün şunları söyledi:

 
“Dünyanın her yerinde bütün ülkelerde esnaf, sanatkar vardır ve özel olarak korunur. Mevcut iktidar, esnafı gözden çıkarmış durumda. Onlara göre esnafın ömrü bitti, esnafa gerek yok. Niye diyecek olursanız, şehir merkezlerinde iki adımda bir AVM’ler açılıyor. Zincir mağazalar açılıyor. Halbuki gelişmiş ülkelerde esnafı korumak için AVM’lerin şehir dışına yapılması zorunludur.”

 
Esnaf ve sanatkarlar verdiğini ödemekte zorlandığı için sık sık vergi afları çıkarıldığını anlatan Tüzün, “Devletle vatandaş arasındaki en temel ilişki vergidir. Burada güven ilişkisi sarsılmıştır. Bir yandan yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle vergisini ödeyemeyenler, bir yanda vergisini düzenli ödediği için aflar nedeniyle mağdur olanlar. Sorun temelden çözülmelidir” dedi.

 
Bir ülkenin gelişmesi için üretimin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Tüzün şöyle devam etti:

 
“Üretimi teşvik etmezseniz ülke düzelmez, sırtını doğrultamaz. Biz üreten Türkiye diyoruz. Üretmek demek, dünyada söz sahibi olmak demektir Herkes üretecek. Aynı zamanda bunu dışarıya da satmamız, gelir elde etmemiz lazım. Bunu yaparsanız Türkiye itibar kazanır. Bunu yapmamız lazım. Bunun için de maliyetlerin düşürülmesi lazım. Elektrik fiyatları çok yüksek. Mazot, dünyanın en pahalı mazotu. Maliyeti düşürmeniz lazım ki dünya ile rekabet edebilelim.”

 
Tüzün, üretimin kıraathane açılarak artırılamayacağını, belirterek, “Çözüm, işsizleri kıraathanede toplamak değildir. Çözüm, işsize iş bulmak, fabrika açmak, istihdam yaratmaktır” diye konuştu.

 
Tüzün ayrıca, devletin işsize iş bulmak, esnafı, sanatkarı, çiftçiyi üreteni korumak zorunda olduğunu belirterek, “Esnaf sanatkar hem vergi ödüyor, hem sigorta primi ödüyor, damga vergisi, stopaj ödüyor. Bu konularda reform yapacağız, siz de rahat edeceksiniz. Esnaf sanatkarın yüzü gülecek” dedi.

 

 

1 2 3