Meclis Başkanı’na dava açıyorlar!

Meclis Başkanı’na dava açıyorlar!
27 Nisan 2016 12:21

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ”Yeni anayasada laiklik yer almamalı, dini bir anayasa yapmalıyız.” sözleri yargıya taşınacak.

 

 

 

 

Birleşik Kamu- İş Sendikası, Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında 50 kuruşluk tazminat davası açıyor…

 

 

50 KURUŞLUK MAHKEME…

 

 

Karşı Gazete, Sendikanın Başkanı Hasan Kütük ile konuştu. “Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusumuzun kurtuluşuna ve kuruluşuna ev sahipliği yapmış, saygın bir kurumdur.” diyen Kütük, Meclis Başkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin, Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri içinde yer alan bir ilkeyi tartışmaya açmasının arkasında bazı amaçlar olduğunu öne sürdü.

 

 

“MECLİS BAŞKANINI GETİREN PARTİNİN, LAİKLİK KARŞITI ODAK OLDUĞU ZATEN BELGELİ”

 

 

“Anayasadaki laiklik ilkesine karşı odak oluşu, Anayasa Mahkemesi tarafından belgelenmiş bir partinin Meclis Başkanlığına getirdiği kişinin, böyle bir açıklama yapmış olmasına aslında şaşırmamalıyız.” diyen Kütük, “bu olayda da daha önceden yaşadıklarımız gibi toplumdaki refleksi ölçmeye ilişkin taktik ve stratejiyi görüyoruz.” değerlendirmesi yaptı.

 

 

Kütük, şöyle konuştu:

 

 

“LAİKLİK” YENİ ANAYASADA GÜNDEME GELECEK…

 

 

“Bu anayasaya bağlı kalacağına yemin etmiş bir kişinin, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk dört madde içinde en önemli yere sahip ilke ‘laiklik’ hakkında, hem de tam yeni anayasa tartışmalarının olduğunu bu günlerde bu sözleri söylemesi, iktidarın anayasa çalışmalarında laiklik ilkesini gündeme getireceğinin işaretidir. İktidar üyeleri, geleceğe dair kafalarındaki yaşam modeline en büyük engel olarak laiklik ilkesini görmektedir.

 

 

“MECLİS BAŞKANININ HAKSIZ FİİLİNİ MAHKEME KARARI İLE BELGELEYECEĞİZ”

 

 

Biz de bu makamda oturan kişinin, üzerine yemin ettiği anayasayanın bir maddesine yönelik bu rahatsızlığının belgelenmesini istedik. Meclis Başkanına laiklik ilkesini hatırlatmak, haksız fiilini mahkeme hükmü altına almak üzerine sembolik olarak 50 kuruşluk manevi tazminat davası açıyoruz. Bu ülkede her şeye rağmen kendi özgür iradesiyle karar verecek savcıların olduğunu düşünüyoruz.”

 

 

 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr