Meclis Başkanı hakkındaki suç duyurusuna CHP’de kimler engel oldu! ŞOK skandal!

Meclis Başkanı hakkındaki suç duyurusuna CHP’de kimler engel oldu! ŞOK skandal!
7 Mayıs 2016 09:45

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerine tepki gösteren Muharrem İnce ve 17 milletvekili, Kahraman’ın o sözleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, partideki tüm milletvekillerini de suç duyurusuna imza vermeye çağırmıştı…

 

 

 

 

 

 

CHP’DE “MUHARREM İNCE” OPERASYONU

 

Gazetecilerin “Genel Merkez’in bilgisi var mı?” sorusuna ise İnce, “İzin almamıza gerek yok, bekledik Genel Merkez adına kimse günlerdir bir girişimde bulunmadı.” yanıtı vermişti…

 

Karşı Gazete, o suç duyurusunun perde arkasıyla ilgili önemli bilgilere ulaştı. Edinilen bilgiye göre suç duyusunun ilan edilmesinden bir gün önce İnce ve ona destek veren isimler, CHP’li vekillerden savcılığa verilecek dilekçe için imza toplamaya başladı. Muharrem İnce’nin başlattığı bu girişime yaklaşık 50 milletvekili imza verdi.

 

LİSTE SÜMEN ALTI EDİLDİ, İMZA VEREN VEKİLLER TEK TEK ARANDI

 

İmza sayısının CHP Meclis Grubu’nun neredeyse yarısına ulaştığı bilgisini alan Grup yönetimi ise devreye girdi ve böyle bir suç duyurusu yapılamayacağını ifade etti. Hatta imzaları toplayan ekipteki bir milletvekilinin gözünün disiplin işlemi uygulanmakla korkutulduğu ve söz konusu listenin sümenaltı edildiği belirtiliyor. Ayrıca İnce’nin suç duyurusu girişimine imza veren milletvekilleri tek tek arandı ve tekrar imza vermemeleri ayrıca basın toplantısına katılmamaları istendi.

 

CHP’DE “GENEL BAŞKANLIK” YARIŞINA HAZIRLIK…

 

Muharrem İnce ise bunun üzerine kendisine desteğini sürdüren bazı isimlerle birlikte ertesi gün kamera karşısına geçerek dilekçeyi savcılığa iletileceklerini belirtti ve milletvekillerini de yeniden dilekçeye imza vermeye çağırdı.

 

CHP’de birkaç ay içinde yapılması planlanan tüzük kurultayının, seçimli kurultaya dönebileceği, Muharrem İnce’nin de şartları değerlendirerek yeniden aday olarak ön plana çıkabileceği konuşuluyor… Genel Merkez’in tavrı da böyle bir olasılığa karşı ön almak şeklinde değerlendiriliyor.

 

 

 

Kaynak: Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr