MEB’de öğretmen avı

MEB’de öğretmen avı
22 Ağustos 2013 09:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gezi Parkı olaylarına destek veren öğrenci ve öğretmenlere ulaşabilmek için üzerinde “titizlikle” çalıştığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin Twitter ve Facebook hesaplarını incelediği, Emniyet’ten alınan dosya ve görüntülere başvurduğu, öğrencileri “ispiyonculuğa zorladığı” Gezi soruşturmasında, iki ayın sonunda bir sonuca ulaştı.
Eğitim Sen’in Gezi protestolarına destek çağrısı uyarınca, 4-5 Haziran ve 17 Haziran tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenen protestolara katılan Odunpazarı Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Matematik Öğretmeni Ali Paşa Şanlı’ya ceza yağdı. Öğretmen Şanlı hakkında önce, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 27 Haziran’da soruşturma açıldı. “Görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma” gerekçesiyle açılan soruşturma sonucunda Şanlı, 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kenan Tuğan, 12 Ağustos’ta Eskişehir Valiliği’ne yazdığı yazıda, öğretmen Şanlı hakkında Eskişehir MEB müfettişlerinin başlattığı incelemenin devam ettiğini belirtti. Tuğan, hakkında yürütülen adli soruşturmanın selameti açısından öğretmen Şanlı’nın görevden uzaklaştırılmasını istedi. Talep, Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi olayında adı sık sık adı duyulan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından onaylandı.