MEB okullarında şükür eğitimi: Ölüm nimet, hastalık güzel!

MEB okullarında şükür eğitimi: Ölüm nimet, hastalık güzel!
5 Eylül 2019 10:00

Nur Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Hizmet Vakfı’nın, küçük yaştaki öğrencilere ‘şükür’ dersi verdiği ortaya çıktı. Metinlerde Risale-i Nur’dan bölümler paylaşıldı.

 

 

Mustafa Mert Bildircin/ Birgün

Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzalanan protokollerle okullara giren vakıfların, küçük yaştaki öğrencilere yaptığı cemaat propagandası, ders materyalleriyle bir kez daha gözler önüne serildi. Nurcu Hizmet Vakfı’nın MEB ile Temmuz 2014’te imzaladığı, “Değerler Eğitimi Verilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında öğrencilere Said Nursi propagandası yaptığı öğrenildi.

BirGün, Hizmet Vakfı’nın Temmuz 2020’de sona erecek protokol için hazırladığı ders materyallerine ulaştı.

 

 

SAİD NURSİ’NİN SÖZLERİ

 

 

Değerler eğitimi yıllık planı, Eylül-Haziran dönemini kapsayacak şekilde dokuz başlıkta oluşturuldu. Hemen her başlık altında Nur Cemaati’nin kurucu lideri Said Nursi’nin propagandasının yapıldığı metinlerde sık sık cemaat liderinin sözlerine yer verildi.

Birçok defa yargıya taşınan protokol çerçevesinde, Ocak-Şubat aylarında, “Sabır, Hastalık ve Musibetin Anlamı” konuları işlendi. Küçük yaştaki öğrencilere okunan metinlerde hastalık “Allah’tan gelen güzel şey” olarak tanımlandı.

 

 

ÖLÜMÜN NİMET YÖNÜ

 

 

Hizmet Vakfı’nın, örgün eğitimi kapsayan kısmın yürütmesi Ağustos 2018’de yargı kararıyla durdurulan protokol ile çocuklara, “Ölüm” kavramı da anlatıldı. Ölümün “Nimet” olarak tanımlandığı metin şöyle devam etti: “Ölüm, dünya hayatının muhasebesinin yapılacağı, yapılanların karşılığının görüleceği, mükafat ve cezanın alınacağı hayatın başlangıcıdır.”

Said Nursi’nin yazdığı Risale-i Nur’dan bölümler de öğrencilere okundu.

 

https://www.birgun.net/haber/meb-okullarinda-sukur-egitimi-olum-nimet-hastalik-guzel-267325