‘Mazeret kabul edemem bundan sonra’

‘Mazeret kabul edemem bundan sonra’
9 Ekim 2015 23:28

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcular Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu, Çek Cumhuriyeti ile yarın yapacakları maç öncesi karşılaşmanın oynanacağı Letna Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Basın toplantısında ilk söz alan milli futbolcu Cenk Tosun, açıklamalarına Nobel Ödülü alan Aziz Sancar’a teşekkür ederek başladı. Tosun, kendisini Milli Takım kadrosuna dahil eden Fatih Terim’e de teşekkür ederek, “Milli Takım’a seçilmek güzel bir duygu. Bunu daha öncede yaşamıştım. Fatih hocama teşekkür ederim” dedi.

 

Açıklamalarının devamında Van Persie’nin Türkiye yorumu hakkında konuşan Tosun, “Biz onun söylediklerini duymamazlıktan geliyoruz. Kendi işimize bakıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Trabzonsporlu milli oyuncu Okay Yokuşlu ise, “Fatih hocama bu kritik dönemde beni Milli Takım’a seçtiği için çok teşekkür ederim. Önümüzde çok kritik iki maç var ve bizim amacımız sadece galibiyet. Çek Cumhuriyeti maçıyla iyi bir başlangıç yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ FATİH TERİM: “MAZERET KABUL EDEMEM BUNDAN SONRA”

 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind’in Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile yaşadığı mail olayı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve “Bunu biz yapsak soruşturma açılırdı” dedi. Terim, şu ifadeleri kullandı:

 

“Biz böyle yapsak hakkımızda soruşturma açılır. Bundan sonra zaten başka bir şey söylemesine gerek yok (Blind’in maili için). Ben birçok kupa kazanmış, birçok seviyede yarışmış biri olarak, çok yadırgadığım bir şey. Bu biraz tuhaf açıkçası. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Onunla da bu konuda çok fazla muhatap olmak istemiyorum. Yani bir numaraların söyleyeceği sözler gibi gelmedi bana, daha çok iki numaraların söyleyeceği tarzdan sözler bunlar. Yavaş yavaş alışacak galiba bunlara. Biz kötü başlamışız, iyi götürüyoruz. Letonya’ya 4, Hollanda’ya 2 puan verdik. Çek ve İzlanda bizi orada yendi. Biz de turnuvaya iyi başlamadık ama oynanması gerektiği yerde de oynadık. İnsanlar böyle fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanların gelmesini bekler. O yüzden hiçbir mazeret kabul etmediğini, 2 maçta 4 puan almanın bizi götürdüğünü biliyoruz. Fırsatsa alın size fırsat. Birçok mücadele verdik. Bu takım sırat köprülerinden geçti. Dolayısıyla bir mazeret kabul edemem bundan sonra. Oyuncularımın da bu duygularda olduğunu düşünüyorum. Size söylediğim bu cümleleri onlara da söyledim. Gelen fırsatı değerlendirmek gerekir. Biz de bunu değerlendireceğiz. Çek takımına saygı duyuyorum. Hatta Çek ve İzlanda takımı grubu domine etti diyebiliriz. Tebrik ediyoruz. Biz soru gelince, yeri gelince ediyoruz. Çok da iyi bir takım. Ama burada onlar kadar isteyen, onlar kadar bu fırsatı değerlendirmeye kararlı bir Türk Milli Takımı var. Minimum 4 puan bizi götürecek. Biz de bunu alma niyetindeyiz. Biz onların alacağı sonuçlara bakmadan, sadece kendi takımımı ilgilendiren kısımlarıyla ilgili konuşuyorum. Bizim maçın kaderlerini tavsiyeyle ortaya koyanlar, önce kendi maçlarının galibiyetle biteceğinden bahsetmedikleri için beni onlar ilgilendirmiyor. Normal şartlar içinde en kötüyü düşünmek zorundayız. Bize 4 puan yetiyor.”

 

Hollandalı bir gazetecinin kendisine sorduğu soruya da esprili bir yanıt veren Terim, “Kazakistan – Hollanda maçının bizden önce oynanmasının bu seviyelerde bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Bir takım maçtan haber alıp ona göre defans ona göre savunma mı oynayacak, şüphe edilen bir şey mi var? İstiyorlarsa biz Hollanda’dan önce oynayalım. Bizim neticeye göre oynasınlar. Sahadaki güzel futbola konsantre oluyorum. Şeytani düşünceler içerisinde değilim. Bunu nasıl çevireceksen. Hollandalı gazeteci olarak ülkeniz için düşünmenizi takdir ediyorum ama hocanız da siz de başka yerleri soruyorsunuz. Polemik noktasına gelirsek ki hiç istemem ama konu uzar. Bizim basınımız da Hollanda basını da gereğini yaptı. Bizim seviyemizde çok yaşanan bir durum değil. Hollanda teknik direktörünün açıklamalarını okumadım. Bu aslında bizim de bir yerde başarımız” şeklinde konuştu.

 

A MİLLİ TAKIM, ÇEK CUMHURİYETİ MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 9. maçında yarın Çek Cumhuriyeti’yle yapacağı maçını hazırlıklarını tamamladı.

 

Letna Stadyumu’nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma bölümünün ardından pas çalışması yaptı. Sakatlığı bulunan Burak Yılmaz, ısınma bölümünde takımda yer alırken, daha sonra kondisyoner eşliğinde özel çalıştı. Karın bölgesindeki sorun nedeniyle dün dinlendirilen Mehmet Topal, antrenmanın tamamında yer aldı.

 

Sercan SAPANATAN/PRAG, (DHA)