‘Mayıs ayının sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceği iddia ediliyor’

‘Mayıs ayının sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceği iddia ediliyor’
25 Nisan 2019 10:37

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, mayıs ayının sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceği iddiasını okurlarına aktardı.

 

 

Ahmet Takan, Yeniçağ’da “IŞİD’ci katil öldürüldü” başlığıyla yayımlanan yazısında “Siyasi kulisler kaynıyor. Mayıs ayının sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceği iddia ediliyor” iddiasını okurlarına aktardı.

 

 

Takan, şöyle devam etti:

 

 

“Bu çizgide ya sarayda liderler zirvesi yapılacak ya da Cumhurbaşkanı tek tek liderlerle bir araya gelerek bu fikrini açıklayacak. Daha sonra uzlaşan partilerin, vereceği üyelerle komisyon kurulacak ve ardından her partinin TBMM’deki temsil oranı kapsamında yeni kabine oluşturulacak. Ayrıca kabine üyelerinin TBMM’den çıkması için değişiklik yapılacak’ diye oldukça iddialı konuşan AKP kurmaylarına rastlıyorum.

 

 

Söz konusu iddiayı tekrarlayan saraya yakın bir AKP kurmayı, ‘TBMM’den çıkmayan kabine üyeleri son dönemde toplumda, kamuoyunda ve özellikle AKP içinde ciddi sıkıntılar yarattı’ dedi. Bu çalışmaların Mayıs ayı sonu itibarıyla bitirilmesi planlanıyormuş. Belki biraz sarkabilirmiş. Bunun yanı sıra partilerin grup başkan vekillerinin daha temkinli olmaları yani TBMM ortamını gerecek adımlardan kaçınmaları da istenecekmiş. TBMM’de uyumlu çalışma esas olacakmış. ‘Türkiye İttifakı’ sadece partileri değil, tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsayacakmış. R. Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamalarla konu daha da netlik kazanacakmış.

 

 

‘Gel de inan’ demeden geçemiyorum!.. ‘CHP’de Türkiye İttifakı’ çağrısının samimi olup olmadığı tartışılıyor. Parti içinde keskin görüş ayrılıkları mevcut.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/isidci-katil-olduruldu-51668yy.htm