Mayına basan asker şehit oldu

Mayına basan asker şehit oldu
1 Ağustos 2015 18:12

KARS’ın Kağızman ilçesi ile Karakurt arasında yol kesen PKK’lıların araçları yakmasının ardından trafiğe kapatılan karayolunda teröristlerce yerleştirilen mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe şehit oldu.

 

Terör örgütünün Kağızman Belediyesine ait otobüs, 1 TIR ve 3 kargo kamyonunu yakmasından sonra bugün saat 12.30’da bölgede araştırma yapıldığı sırada teröristlerce tuzaklanmış mayının patlaması sonucu 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe ağır yaralandı. Uzman Çavuş Gökçe kaldırıldığı Kağızman Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi, memleketi olan Osmaniye’ye gönderilecek.

 

GENELKURMAY: ARAÇLARIN YAKILDIĞI MEVKİİDE İNCELEME YAPILDIĞI ESNADA MAYIN PATLADI

 

Genelkurmay Başkanlığı, Kars’ın Kağızman İlçesi Karakurt mevkiinde PKK’lıların araç yakmasının ardından bugün trafiğe kapatılan yolda mayına basan askerin şehit olması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “31 Temmuz 2015 günü teröristlerce Erzurum-Kağızman-Iğdır karayolunda dört aracın yakılması sonrası, 01 Ağustos 2015 günü saat 12.30’da araçların yakıldığı mevkiide inceleme yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin önceden bölgede tuzakladığı bir mayının patlaması sonucu bir Uzman Çavuşumuz ağır yaralanmıştır. Kahraman Uzman Çavuşumuz tahliye edildiği Kağızman Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

 

Bedir ALTUNOK- İlhami TURAN/ KARS, (DHA)