Matlaşmış Mermer Nasıl Parlatılır?

Matlaşmış Mermer Nasıl Parlatılır?
14 Ağustos 2020 14:11

yapılmaması,  yanlış kullanılan temizleme ürünleri,  mermer parlatma işleminin  doğru yapılmaması  gibi birçok etkene bağlı olarak  matlaşır ve o eski parlaklığını  kaybederler. Matlaşmış mermer nasıl parlatılır sorusu da doğal olarak mermer zemine sahip kişilerin  en çok merak ettiği  sorular arasındadır.

Ev ve bahçelerde, devlet kurumlarında ya da birçok şirkette de kullanılmakta olan mermer yüzeyler düzenli bakım yapılmadığı  sürece donuklaşır ve eski parlaklığını yitirir.  Bu gibi durumlarda  matlaşan mermerleri en iyi biçimde temizlemek için  profesyonel yardım almak zorunda kalabilirsiniz.

Profesyonel Mermer  Parlatılma Nasıl Olur?
Matlaşmış  olan mermerin nasıl temizlenmesi gerektiği ile ilgili olarak öncelikle mermerin boyutu,  türü ve ne zamandan beri temizlik yapılmadığı ile ilgili  değerlendirmeler gereklidir. Ardından mermerin renk ve özellikleri de dikkate alınarak özel silme ve parlatma ürünleri seçilir.
Abrasiv  diye adlandırılan  aşındırıcı ile  zeminin kalibre edilerek zarar görmüş katmanın silinme(taşlanma) gerçekleştirilir.    Bu özel elmaslar(abrasiv) özel makinelerle kullanılır. Elmaslar,  makine üzerinde dönerek mermerin üzerini sıyırır.  Bu işlem, zemin üzerinde oluşan leke ve çatlakları(derin olmayan) giderir.  Ardından özel parlatma pedleri ve özel toz cila yardımı ile parlatma işlemi yapılarak işlem sonlandırılır.

Bu işlem ev ortamında rahatlıkla gerçekleştirebilir.  Çevreye herhangi bir olumsuz bir etkisi yoktur.  Eşyalara  kesinlikle zarar vermemektedir.

İşlem sonucunda,  mükemmel şekilde pürüzsüz bir yüzeye sahip olabilirsiniz.
Artık mermer yüzeyiniz evinizdeki ışığı da güzel bir şekilde yansıtır  gelecektir.


Mermer Parlatma Hizmetini  Nereden  Alabilirim?

Bu  işlemi işinin ehli  kişilere  yaptırmanız gerekmektedir.  Yanlış ürün kullanımı ve teknik seçimi  yüzeylerinize kalıcı hasar verebilir.   Bu bağlamda  mermer restorasyon konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip  olan mermer restorasyon firması  Uytaş Restorasyon’dan destek alabilirsiniz.   Kendileri 2001 yılından beri  doğal taşların bakımı ve temizliği özellikle   mermer ve granit taş türlerinin temizlenmesi ve parlatılması  hizmetlerini İstanbul’da  vermektedir.   Firma  ihtiyaç dahilinde   hizmetlerini Türkiye’nin diğer şehirlerine de taşımaktadır.

Uytaş  Restorasyon
https://www.uytasrestorasyon.com.tr