Matcha çayı nedir? Matcha tozu ne işe yarar

Matcha çayı nedir? Matcha tozu ne işe yarar
10 Kasım 2017 17:37

Japonya’da üretilmekte olan matcha çayı tamamen özel olarak üretilmektedir. Yeşil çayın toz hali olarak da bilinmektedir. Bu nedenle özellikle kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Pek çok farklı faydası bulunması kullanıcılar açısından organik ve doğal kullanım imkanı sağlamaktadır. Çayın elde edilebilmesi için hasat öncesinde bölgede bırakılarak hazır hale gelmesi sağlanmaktadır.

 

 

Özellikle 15 gün boyunca bölgede bırakılması klorofil oranının artmasını sağlamaktadır. Klorofil çayın yapraklarının daha yeşil ve aynı zamanda antioksidan özelliğine yüksek olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle yapılan bu uygulama özel olarak hazırlanan bu çayın elde edilmesini sağlamaktadır. Toplanan yapraklar gerekli işlemlerden geçirilerekmatcha çayı tozu haline getirilmektedir.

Öncelikle yaprakların buhara maruz bırakılmasının ardından kurutulması sağlanmaktadır. Bu sırada sap ve damarları ayrılarak elde edilen kısım öğütülerek hazır hale getirilmektedir. 100 gram matcha tozu ürünün ürününöğütülmesi işlemi yaklaşık olarak 3 saat kadar sürmektedir. Bu sürenin kısalması durumunda çay içerisinde yanık kokusu ve tadı oluşmaktadır.

Matcha Çayının Etkisi

Zayıflama konusunda etkili olan çayın kullanılmaz aynı zamanda sağlıklı bir şekilde zayıflama etkisi edilmesini sağlamaktadır. Detoks özelliği bulunması vücudunuzdaki zararlı etkilerin arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede yeterli miktarda kullanılması sonucunda oluşan fazlalıklardan kurtulmanız konusunda etkili olmaktadır. Aynı zamanda pek çok farklı faydası olmasa da kullanıcıların sağlıklı bir şekilde kullanım imkanı elde etmesini sağlamaktadır.

Matcha Nasıl Demlenir?

Yeşil çayın toz hali olarak da bilinen çay özel olarak demlenmektedir. Bu nedenle çayı demlemenin özel yönteminin uygulanması gerekmektedir. Öncelikle bir çay kaşığı toz çayın kupa içerisine alınmasının ardından 2-3 damla eklenerek hafifçe karıştırılması gerekir. Daha sonrasında üzerine 80-85 derecedeki su eklenerek köpürene kadar karıştırmaya devam edilir. Bu sayede çay içime hazır hale getirilebilir. Özellikle daha iyi aroma elde edebilmek adına çayın hazırlanması sırasında bambu karıştırıcılar kullanılabilir. Bu sayede çaydaki aromanın daha iyi şekilde alınması sağlanmaktadır. Matcha çayı kullanıcı yorumlarında bu sene tüketilen bitki çaylarının başında geldiği söylenmektedir.

Matcha Fiyatı

Kilogram üzerinden yapılan satışlar da belirlenmiş olan fiyat seçeneği üzerinden işlem yapılmaktadır. Bu nedenle özellikle kullanımı sırasında bir çay kaşı ile demlenmesi nedeniyle 100 gram satın alınması uzun bir süre kullanım imkanı sağlamaktadır. Bu nedenle kullanıcılar belirlenmiş farklı miktarlar üzerinden yapacakları işlemler ile uzun süreli kullanım imkanı elde edebilirler.

Matcha Çayı Nasıl Satılır?

Çayı tüketmek isteyenlerin tercih edebileceği satın alma yöntemleri değişmektedir. Bu nedenle özellikle doğal ve bitkisel ürün seçenekleri satan pazar veya marketlerin tercih edilebileceği gibi internet üzerinden yapılan satışlar da değerlendirilebilir. Güvenli alışveriş seçeneğini sayesinde internet üzerinden vereceğiniz siparişler kısa sürede adresinize teslim edilmektedir. Bu sayedematchatozu kullanmak istediğiniz her durumda vereceğiniz sipariş ile kısa sürede ürüne sahip olabilirsiniz. Japonya’da yetiştirilen çay Türkiye yapılan satışlar sayesinde çayı tüketmek isteyenlere sunulmaktadır.