Marmara’da ‘Deniz Güvenliği-2015′ tatbikatı

Marmara’da ‘Deniz Güvenliği-2015′ tatbikatı
27 Kasım 2015 14:37

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denizlerde acil durumlara, yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilme kabiliyeti ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen ‘Deniz Güvenliği-2015′ tatbikatı başladı.

 

 

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin kontrol ve yönetimindeki Marmara Denizi’nin Adalar açıklarında gerçekleşen tatbikata Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri katılıyor. Tatbikatta Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 arama kurtarma gemisi, 4 bot, 1 uçak, 3 helikopter, Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi, 2 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi, 2 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi ile Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü 2 bot, İl Jandarma Komutanlığı narkotik suç timi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir ambulans, 1 sağlık botu ile görevli personeller ile yer alıyor.

 

UYUŞTURUCU KAÇAKCILARINA OPERASYON

2 aşamalı tatbikatın ilk bölümünde, uyuşturucu kaçakçılığı ihbarı üzerine bir tekneye operasyon düzenlendi. Tatbikata göre; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atlayarak intihar girişiminde bulunan bir vatandaş ise sahil güvenlik botları tarafından kurtarıldı. Tatbikatın ikinci bölümünde teröristler tarafından kaçırılan bir yolcu gemisine sahil güvenlik birimleri tarafından operasyon düzenlenecek. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Burak Bilgin ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim de tatbikatı takip ediyor.

 

 

Kaynak: Taner YENER- Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA)