Marka Tescilin Firmalar Açısından Önemi!

Marka Tescilin Firmalar Açısından Önemi!
20 Nisan 2019 19:35

Marka Tescil Neden Önemlidir ?

 

Ekonomik yarışın kızışması ve sanayi üretiminde gözle görülür artışların paralel olarak artması ile firmalar üretmiş oldukları bu ürünleri pazarda satmak için ürün/hizmet ve marka tanıtımlarını yapmak zorundadır. Bu tanıtım kimi zaman TV ve radyo reklamları gibi yüksek bütçeli işler ile kimi zaman ise yaptığı işlere önem vererek referans ile ürün/hizmetlerini ve markalarını tanıtmaktadırlar. Ancak bu kadar emek ve bütçenin boşa gitmemesi için marka tescilini yaptırmak zorundadırlar. Ankara marka tescil firması olarak kurulduğumuz günden beri firmalara marka tescil hizmeti vermekteyiz.

 

Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır ?

 

Marka tescil başvurusunun ilk aşaması doğru yapılmış bir ön araştırmadır. Ön araştırma TPE (Türk Patent ve Marka Kurumu ) resmi internet sitesindeki marka araştırma bölümünden yapılacağı gibi uzman marka tescil danışmanları ve ofisleri tarafından da yapılabilir. Her işte olduğu gibi bu konuyu da uzmanına bırakmak en doğrusu. Çünkü marka tescil başvurusu yaklaşık 4-8 ay gibi ortalamalarda sürebiliyor. Bu sebep ile yanlış bir marka tescil başvurusunda harç ödemelerinden ziyade zaman kaybı yaşamamak adına uzman kişilerin marka tescil ön araştırmasını yapmak bizce en doğrusu. Ankara reklam ajansı olarak markaya değer veriyor ve bu amaç ile ücretsiz marka tescil sorgulaması yapıyoruz. Ücretsiz marka tescil sorgulaması için yazının en altındaki linkten web sitemize ulaşabilir ve marka tescil ön araştırma talebinde bulanabilirsiniz.

 

Marka tescil ücretleri nelerdir ?

 

Marka tescil ücretlerini belirleyen en önemli unsur marka tescil sınıflarıdır. Marka tescil başvurusunda her sınıf için ayrı bir harç yatırılmaktadır. Bu harç her yıl değişmekle birlikte 2019 yılı için tek sınıf harç ücreti 205 TL’dir. Bu şu anlama gelmektedir ; yapacağınız her sınıf için 205TL ücret ödemeniz gerekir. Buna ek olarak TPE tarafından markanız uygun görülmüş, yayın kararı süresince üçüncü kişiler tarafından itiraz edilmemiş ise marka tescil edilmek üzere tescil harcı çıkacaktır. Bu harç 2019 yılı için 550 TL’dir. Marka tescil harcını ödemeniz ile birlikte markanız tescilli bir marka olacak ve 10 yıl boyunca korunacaktır.

 

Marka tescil işlemleri için aklınıza takılan tüm sorularınız için web sitemiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

 

https://www.wms360.com.tr/