Mardin’deki olayların bilançosu açıklandı

Mardin’deki olayların bilançosu açıklandı
17 Ekim 2014 17:18

Mardin’de, Kobani protestolarıyla başlayan olaylarda, 6 kişinin öldüğü, 22’si polis 51 kişinin yaralandığ açıklandı. Gözaltına alınan 175 kişiden 31’i tutuklanırken, kamuya ait onlarca bina ve okulun tahrip edildiği, onlarca kamu ve özel aracın da kundaklandığı belirtildi.

 

Mardin Emniyet Müdürlüğü, Kobani’ye IŞİD’in saldırılarını protesto etmek için 6 Ekim’de il merkezi ve ilçelerde başlayan olaylarla ilgili bilançoyu bugün açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

 

“6 Ekim 2014 tarihli itibari ile ilimiz genelinde Kobani’ye destek adı altında gerçekleştirilen provokatif amaçlı toplumsal gösteri ve terör olaylarında; PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları ve yandaşları tarafından yol kapama, lastik yakma eylemleri ile güvenlik güçlerimize, kamu binalarımıza, bankalara, alışveriş merkezlerine, esnafa ve sivil vatandaşlarımıza yönelik el yapımı bombalar, molotof kokteylleri, havai fişekler, taşlı-sopalı saldırılar yapılmış ve bir çoğunda yağmalanma olayı meydana geldi. Saldırılar neticesinde; 6 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmış, 22 polis memuru yaralanmış, 69 polis, 14 sivil araç, 40 defa kaymakamlık binalarına, 35 defa emniyet binalarına, 39 okul binasına, 6 siyasi parti binalarına, 69 tane diğer binalara saldırı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yine olaylarda 175 kişi gözaltına alınmış, 31 kişi tutuklanmış, 107 kişi serbest bırakılmış, 37 kişi halen gözaltında bulunmakta, ayrıca; 1 yabancı uyruklu şahıs tutuklanmış, 3 yabancı uyruklu şahıs serbest bırakılmış, 4 yabancı uyruklu şahıs gözaltında bulunmaktadır.”