Mardin’de ‘çarşaflı erkekler’ olayının sırrı çözüldü

Mardin’de ‘çarşaflı erkekler’ olayının sırrı çözüldü
22 Ocak 2015 16:19

Mardin’de dün kent merkezinde dolaşırken şüphe üzerine yakalanan ve IŞİD militanı olduklarından şüphelenilen ‘çarşaflı erkeklerin’ sırrı çözüldü. Mardinli oldukları belirlenen M.D. ve Z.T.’nin kız arkadaşlarıyla buluşmaya giderken tanınmamak için çarşaf giyip, kadın gibi görünümüne büründükleri ortaya çıktı.

 

Mardin’de ‘çarşaflı’ erkek paniği

 

Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda dün devriye görevi yürüten Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yunus ekibi, üzerlerinde ‘çarşaf’ bulunan 2 kişinin durumundan şüphendi. Kadın görüntüsü veren bu kişilerden birinin ayağında erkek ayakkabısı olduğunu fark eden polis, durdurup kimlik sordu. Şüphelilerden biri yakalanırken, diğeri kaçtı.

 

IŞİD MİLİTANI SANILDI

 

Yakalanan kişinin sakallı ve çarşaflı olması ve hiç konuşmaması üzerine, IŞİD militanı olabileceği ve eylem için keşif yaptıklarından şüphelenildi. Çevrede toplananların tepki gösterip linç etmeye kalkıştığı şüpheli, sıkı güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Polis, takibe aldığı kaçan kişiyi de yakaladı.

 

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan kişilerin ifadelerinin alınmasıyla olayın sırrı çözüldü. ‘Çarşaflı erkeklerin’ Mardin’de yaşayan M.D. ile Z.T. oldukları ortaya çıktı. Gençlerin, kız arkadaşlarıyla görüşmelerine ailenin tepki gösterdiğini, tanınmamak için kadın görüntüsüyle buluşmaya gittikleri belirtildi.

 

M.D., ile Z.T., polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmelerine gerek görülmeden serbest bırakıldı.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

 

Mardin Valiliği de olayla ilgili gece yaptığı açıklamada, M.D. ve Z.T.’nin herhangi bir suç örgütüyle ilişkilerinin bulunmadığını, olayın ‘gönül işi’ olduğunu belirtti. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

 

“21 Ocak 2015 günü saat 16.00 sıralarında ilimiz Cumhuriyet Meydanı’nda Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı görevli ekiplerimiz kara çarşaf kıyafeti giyen 2 şahsın durumundan şüphelenmesi üzerine, şahısların biri görüldüğü yerde yakalanmış, yapılan kimlik tespitinde şahsın M.D., isimli şahıs olduğu anlaşılmış, olay yerinden kaçan ikinci şahıs da yapılan araştırma neticesi yakalanarak yapılan kimlik tespitinde Z.T., isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde devam eden gönül ilişkisi nedeniyle kara çarşaf giydiği ilişkisini bu şekilde gizlemeye çalıştığı yapılan araştırmalar sonucu tespit edilmiştir.”