Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek göndermesi: Otobüs alacaklarına dinozor almışlar

Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek göndermesi: Otobüs alacaklarına dinozor almışlar
7 Aralık 2019 12:38

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenciler ile bir araya geldi. Belediye otobüslerinin sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Yavaş eski yönetimi eleştirdi

 

 

Hacettepe Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Yavaş, “Eskiyi kötülemek için söylemiyorum. Projesi olmayan bir şeye bu kadar para yatırıldı. Neler olacağı önceden planlanmadı, akıllarına ne geldiyse onu yaptılar. Üniversiteler, meslek odaları karşı çıktı. Herkes karşı çıktı. Ama projenin yapılmasına bir kişi karar verdi.” dedi.

 

 

Kentin otobüs sıkıntısına değinen Yavaş geçmişteki yanlış yatırımlar ile ilgili şu örneği verdi:

 

 

Eğer uzmanlara sorulsaydı, bu kadar para buraya harcanmamış olacaktı. Bu örnek bile, belediye başkanının tek başına karar vermemesi gerektiğine iyi bir örnek. Mesela, 2010 yılında belediyenin 1940 otobüsü varmış. 2014 yılında seçim oldu, Ankara’nın çevresi genişledi. 17 ilçe daha katıldı, nüfus arttı. Aradan 10 yıl geçiyor, 2020’ye geldiğimizde otobüs sayısı 1540. Günlük 40 tanesi bakıma gidiyor. Çevre ilçelere verilenlerle beraber 1330 otobüs kalıyor. Biz bunlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. En son alım 2013 yılında olmuş, yaş ortalaması 10,5. Otobüs alacaklarına dinozor almışlar. Bence, şehrin öncelikleri yaşayanlarla birlikte tespit edilmeli, onlara sorulmalı. İşte bu bakış, Ankara için en önemli proje.

 

 

“Az beton çok yeşil”

 

 

Ankara’da yeşil alanların artırılması konusunda çalıştıklarını belirten Başkan Yavaş, “İnsanların aileleri ve komşularıyla, bir engel olmaksızın, evlerine yakın yerlerde yeşil alanlara ulaşmalarını sağlamalıyız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha az betonun, daha çok yeşilin olduğu parklar planlıyoruz” dedi. Kurtuluş Parkı’nın etrafındaki yapılaşma nedeniyle kontrol edilemediğini ve insanların rahatça vakit geçiremediğini söyleyen Başkan Yavaş, “TED, Hacettepe ve Ankara üniversiteleri ‘Bize verin’ dedi. Orayı öğrencilerin kullanabileceği bir alan haline getirmek istediler. Ben de sıcak bakıyorum bu duruma, üniversiteler bakarsa orayı da kurtarmış oluruz” diye konuştu.

 

 

Fotoğraf: Twitter