Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş’a ‘İYİ Parti’den aday ol’ teklifi!

Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş’a ‘İYİ Parti’den aday ol’ teklifi!
11 Aralık 2018 14:23

CHP ile İYİ Parti arasıda yaşanan ittifak görüşmelerinde kilit rol oynayan Ankara Büyükşehir adaylığı konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara için ismi geçen Mansur Yavaş ile buluştu ve sürpriz bir teklifte bulundu.

 

 

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde işbirliği konusundaki trafik hızlandı. Kurmaylar arasındaki görüşmeler nefes keserken bu kez liderler devreye girdi.

 

Cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dün gece sürpriz bir hamle geldi.

Bütçe görüşmeleri devam ederken TBMM’den ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir için ismi geçen Mansur Yavaş ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede İYİ Parti ile yürütülen ittifak görüşmeleri ve Ankara Büyükşehir adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu’nun, Yavaş’ı bilgilendirdiği öğrenildi.

 

İYİ PARTİ’DEN ADAY OLUR MUSUNUZ?

 
Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’a, “İYİ Parti, Ankara’nın kendilerine verilmesi konusunda ısrar ediyorlar. Sizin İYİ Parti’den adaylığınızı istiyorlar. İYİ Parti’den aday olmayı düşünür müsünüz? Eğer İYİ Parti’den aday olursanız sizi destekleyeceğiz” teklifinde bulunduğu öğrenildi.

 

“CHP ADAYI OLURSAM SEÇİMİ ALIRIM”

 
Kılıçdaroğlu’nun teklifi karşısında şaşıran Yavaş, “Sayın Genel Başkan, yapılan anketler ortada. İYİ Parti’den aday olursam seçimi alamam. Ama CHP’den aday olursam seçimi kazanacağım bütün anketlerde çıkıyor. Çünkü MHP’nin da adayı yok. Onların da oyunu CHP adayı olursam alırım. Kaldı ki Ankara’da CHP’nin aday çıkarmamasının sonu felaket olur. Seçimi AK Parti’ye ikram etmek anlamına gelir. İYİ Parti aday çıkarmaz ve CHP’den aday olursam seçimi alacağıma inanıyorum” karşılığını verdi.

 

“MERAL HANIM ÇOK ISRAR ETTİ”

 
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun ise, “Meral Hanım, sizin kendi partisinden adaylığınız konusunda çok ısrar etti. Eğer bir işbirliği yapacaksak bu öneriyi size yapmam gerekiyor” ifadesini kullandığı bildirildi.

 

“BİR DAHA DEĞERLENDİRİN”
Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine Yavaş, “ Eğer sorun bensem ben adaylık konusunda ısrarcı değilim ama siz CHP olarak adayınızı çıkarın o zaman. Sizin için de en hayırlısı bu olur. Aksi durumda siz de büyük sıkıntı yaşarsınız. Ankara’yı CHP’den aday olmam durumunda kazanırız. Bu durumu yeniden değerlendirmenizde fayda var” önerisinde bulundu.