Mansur Yavaş’tan bir günde 4 miting

Mansur Yavaş’tan bir günde 4 miting
15 Mart 2014 16:24

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Şereflikoçhisar’da düzenlenen mitinge katıldı.

 

 

 
İlçeye girişinde coşkulu kalabalık ve konvoyla karşılanan Yavaş ilk olarak Şereflikoçhisar Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Koçhisar’ın sorunlarını dinledi. Meydandan vatandaşlara seslenen Yavaş “Bu Ankaralılar için yüzyılın fırsatıdır. Ankara’da 1950’den beri Ankaralı bir belediye başkanı olmamıştır. Bu fırsatı hep birlikte kaçırmayalım. Sizlerin desteğiyle seçildikten sonra ben rozetimi çıkarıp herkesin belediye başkanı olacağım. Aramızdaki fark budur” dedi.

 

12

 

Yavaş sözlerine şöyle devam etti “31 Mart’tan sonra yeni kanun yürürlüğe giriyor. Tek yetkili Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Koçhisar Belediyesi’nin de yetkileri azalıyor. Bir ikaz yapayım. Suyunuz şu anda 2 lira civarında Ankara’da 3,32 lira. Bundan sonra her yere aynı fiyatı uygular. Ben Ankara’da ucuzlatacağım, Koçhisar’da da aynı fiyat yapacağım. Büyük bir bütçeyle Ankara’nın her yerine yetişeceğiz. Birinci sözüm, belediyeyi yönetirken ilçelerde şube müdürlükleri açmak suretiyle en ücra köşelere ulaşacağız. Koçhisar’ın köyleriyle ilgilenecek, Koçhisarlılarla ilgilenecek şube müdürlüklerinde çalışacak personelin hepsi Koçhisar’dan olacak. Organize sanayi ile ilgili destek istediler. İkinci sözüm şudur; organize sanayinize Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ortak olacağız. Birlikte yapacağız. Altyapısının tümünü ve yapılacak hizmetlerin tümünü yapıp organize sanayiyi açılacak hale geldiği andan itibaren idaresi sizde olacak. Altyapı sermayesi vermek suretiyle organize sanayiyi kuracağız. Tuz Gölü turizmi ile inşallah Şereflikoçhisar’ı bütün dünyaya tanıtacağız. Tarlada çalışan kadınlar, devletin desteğine ihtiyacı olan kadınlar bugün Beypazarı’nda hepsi birer iş sahibi oldu ve işçi çalıştırır hale geldi. İşte Koçhisar’ın emeklerini de zayi etmeyeceğiz ve daha çok kazanmanız için elimizden geleni yapacağız. Spor alanları açarak gençlerimizin spor yapmalarını sağlayacağız ve gençlere büyük bir yüzme havuzu büyükşehirden hediye olacak.”

 

123

 

Şereflikoçhisar mitinginin ardından İlkbahar Sancak, Dikmen Vadisi ve 902 parsel mağdurlarıyla buluşan Mansur Yavaş vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

Mansur Yavaş ‘ın üçüncü adresi Karataş ve Mühye Köyü oldu. Mühye’de düzenlenen mitingde konuşan Yavaş, “Buranın imarını bir an evvel yapacağız. Torunlarınızın torunlarının da bunu beklemesine izin vermeyeceğiz. Biz onları iyi tanıyoruz. Buranın imar planının geciktirirsek gelir buralarda birileri bu arsaları toplar, topladıktan sonra bir bakarsınız birilerinin gökdeleni olur. Herkese 0,50 emsal verilir birilerine gökdelen verilir. Geçen televizyonda söyledim. 30 tane imar artışıyla ortaya çıkan rant 18 katrilyondur. Ben bu parayı belediyeye aktaracağım dediğim zaman Sayın Gökçek televizyona bağlandı. Sen bu rantı belediyeye aktaramazsın dedi. Şimdi ortada bir rant olduğu belli. Bunda inkar yok. Yani siz 30 tane emsal değişikliği ile 18 katrilyonu aktarıyorsunuz da Mansur Yavaş bunu belediyeye aktaramaz mı sanıyorsunuz. Bundan sonra rant varsa kent halkının rantıdır. Ne Mühyelileri ne Yakup Abdallıları ne Karataşlıları hiçbirisini ezdirmeyeceğiz. Emsal varsa onlar için var olacak. Bir başkasının eline malınız gittikten sonra değerlenmesi kul hakkına girer, haramdır. Ankaralılar bu harama müsaade etmeyin artık. Kul hakkına ortak olmayın artık. Değiştirin. 20 yıldır aynı yemeği yiyorsunuz, 5 yılda Beypazarı baklavası ikram edelim. Tatlı yeyip tatlı konuşalım” dedi. Mühye Mitingine CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen de katıldı.