Mansur Yavaş’ın şeffaf belediyecilik anlayışıyla 1,5 yılda binden fazla ihale canlı yayınlandı!

Mansur Yavaş’ın şeffaf belediyecilik anlayışıyla 1,5 yılda binden fazla ihale canlı yayınlandı!
6 Aralık 2020 09:31

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle 8 Mayıs 2019 tarihinden itibaren başlattığı canlı yayın uygulaması hız kesmeden devam ediyor. Son 1,5 yılda ABB TV, Yotube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan mal ve hizmet alım ihale sayısı bini geçti. Başkan Yavaş yaptığı paylaşımda, “Göreve geldiğimiz günden beri harcadığımız her bir kuruşun hesabını halkımıza vermeyi ilkemiz bildik. Bizim defterimiz Ankara’mıza her zaman açıktır” dedi.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldikten sonra tüm Türkiye’ye örnek olan uygulaması canlı yayınlanan ihaleler 18 aydır devam ediyor.

Canlı yayınlanan mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihale sayısının 1000’i geçtiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Başkan Yavaş, “Göreve geldiğimiz günden beri harcadığımız her bir kuruşun hesabını halkımıza vermeyi ilkemiz bildik. Bizim defterimiz Ankara’mıza her zaman açıktır. Bize emanet edilen makamda olduğumuz müddetçe şeffaf belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

Hesap verilebilirlik ve şeffaf belediyecilik ilkesi gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mayıs 2019 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen toplam bin 3 ihale; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

 

 

YÜKSEK KIRIM YAŞANAN İHALELER İZLENME REKORU KIRIYOR

 

 

Belediyeye ait mal ve hizmet alım ihalelerine ilk günden itibaren vatandaşlar ve firmalar yoğun ilgi gösterirken, zaman zaman izlenme rekorları kıran ihalelerde kırım oranlarındaki artış da dikkat çekiyor.

2020 yılı içinde yüksek kırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin önemli ölçüde tasarruf sağladığı ihalelerden bazıları şöyle:

-Çubuk-1 Barajı Park Alanı İnşaat, Elektrik ve Mekanik İşlerinin Revize Edilmesi İhalesi, yaklaşık maliyeti 997 bin 935 TL tutarındaki ihalede yüzde 21,43’lük bir kırım yaşanarak, iş 860 bin TL’ye ihale edildi

-Çubuk-1 Barajı Park Alanı Taş Pere ve Küp Taş Yapımı İhalesi, yaklaşık maliyeti 938 bin 684 TL tutarındaki ihale yüzde 33,52’lik kırımla 825 bin TL’ye ihale edildi

-Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 3 lüks aracın satışından 2 milyon 101 bin TL gelir elde edildi

-BELKA A.Ş tarafından düzenlenen 4 lüks aracın satışından da 2 milyon 277 bin 500 TL gelir elde edildi

-Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Muhtelif Alanlarda Duvar ve Şev Tanzimi Yapım” ihalesinde yüzde 32,61’lik kırım oranı yaşandı. Yaklaşık maliyeti 19 milyon 114 bin 352 TL iken, iş 12 milyon 880 bin 984 TL’ye iki firma ortaklığına ihale edildi.