Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar’dan GİMAT’a ziyaret

Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar’dan GİMAT’a ziyaret
2 Mart 2019 15:30

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara ve Yenimahalle Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar, GİMAT üyeleriyle bir araya geldi.

 

 

 

Ziyaretin ardından Yenimahalle Belediyesi tarafından GİMAT Bölgesi’nde yapımı tamamlan zabıta karakolunun açılışı yapıldı.

 

Fethi Yaşar bize 10 yıldır ağabeylik yapıyor

 

Ankara ticaretinin kalbi Yenimahalle’de bulunan GİMAT’a Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ziyarete GİMAT bölgesinde çalışan iş insanları yoğun katılım gösterdi. Toplantı sonrasında GİMAT Zabıta Karakolu’nun açılışı yapıldı.

 

Ziyarette konuşan GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, “Bugüne kadar Fethi Yaşar’a hangi konu hakkında gittiysek bize yardımcı oldu. Bize 10 yıldır ağabeylik yapıyor, tüm dertlerimizin, sorunlarımızın çözümünde her zaman elini taşın altına koyuyor” dedi.
Esnafa sahip çıkmamız lazım

 

Yıllarca esnaflık yaptığını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Benim yaşadığım sıkıntıları esnaflara yaşatmamak için mücadele ettim. Belediye içerisinde bulunan bürokratlarımızı ona göre eğittik. Cezacı değil eğitici olmaya çalıştık. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Esnafımızın verdiği vergiler olmadan belediye personelinin maaşlarını ödenmez” dedi.

 

“Belediyecilik makamı siyaset makamı değildir” diyen Yaşar, “Belediyeler halka hizmet yeridir. Ayrım yapmadan, ötekileştirmeden herkese eşit hizmet götürme makamıdır. Ben 10 yılda Yenimahalle’de bunu gerçekleştirdim. Kimseyi ayırmadım, ötekileştirmedim, yaptığım tüm işlerde halka ne yarar sağlıyor diye baktım” dedi.
“Üretmekten başka çaremiz yok”

 

“Ülke olarak üretmekten başka çaremiz yok” ifadesinde bulunan Yaşar, “Ülke olarak kendi kendimize yetmek zorundayız. Eğer bu ülke bu kadar bereketli topraklarda buğdayı dışarıdan alıyorsa, eti dışarıdan alıyorsa oturup düşünmemiz lazım. Bu şekilde devam etmememiz gerekiyor. Önümüzde seçimler var. Herkesi dinleyeceksiniz size en iyi hizmeti kimin vereceğini düşünüyorsanız oyunuzu ona göre kullanacaksınız. Kazanan da kaybeden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak” diye konuştu.
“Sorunları birlikte çözeceğiz”

 

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Buraya üçüncü gelişim. İnşallah bundan sonra başkan olarak geleceğim. Buranın sorunlarını biliyoruz ama çözümlerini en iyi sizler biliyorsunuz. Sizinle birlikte GİMAT’ın sorunlarını çözeceğiz” dedi. Belediye çalışmalarında projeler yapılırken katılımcı anlayışla çalışacaklarının altını çizen Yavaş, “Biz yatırımları sizlerin parası ile yapıyoruz. O yüzden bu paraları kendi paramızdan üstün tutmamız gerekiyor. Boşa giden her kuruş kul hakkıdır, yetim hakkıdır” diye konuştu.

 

Seçimlerin sonunda Ankara’yı 5 yıl yönetecek kişilerin seçileceğini ifade eden Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı örnek göstererek, “Fethi Başkan 10 yılda çok şey başardı. Hakkında bir tane bile olumsuz durum söz konusu değil. İnsanları vicdanlı olmaya davet ediyorum. İnsanları kin ve nefrete sürüklemeye kimsenin hakkı yok. Biz çizgimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Asla ve asla düşmanlık yok. Sadece Ankara halkı bize beş yıl için yetki vermiş olacak” şeklinde konuştu.
GİMAT Zabıta Karakolu açıldı

 

Toplantı sonunda Başkan Yaşar, Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal ile birlikte GİMAT Zabıta Karakolu’nun açılış kurdelesini birlikte kesti.