Mansur Yavaş: Özhaseki Ankara’da tek başına bir şey yapamayacak!

Mansur Yavaş: Özhaseki Ankara’da tek başına bir şey yapamayacak!
8 Mart 2019 13:12

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, NTV ekranlarında Seçime Doğru Adaylar Konuşuyor programının konuğu oldu. Yavaş, programda Funda Görey’in sorularını yanıtladı.

 

 

“HALKIN SÖYLEMİ”

 
Yavaş, “Hak yerini bulacak” sloganının hikayesinin sorulması üzerine, “Reklamlarda eşit bir yarış yok. Rakibimin birgünde harcadığı para bizim bütün seçim boyunca harcadığımız paradan daha fazla. Slogana gelince, nereye gidersek gidelim konuştuğumuz her vatandaşımız, ‘Hak yerini bulacak’ diyor. Bir baktık her yerde bu söylem var. Halkın söylemi oldu. Geçen seçimde yaşanan, insanların içine sinmeyen seçim sonuçlarından dolayı, halkta böyle bir beklenti vardı” yanıtını verdi.

 

 

“ANKARALI KARARINI VERMİŞ”

 
“Halkın size olan ilgisi nasıl?” sorusunu yanıtlayan Yavaş, “Ankaralı kararını vermiş. Nereye gitsek halkın çok büyük bir ilgisi var. Herkes de bu ilgiyi görüyorsunuz. Ankara da bir değişikliğin iyi geleceğine herkes inanıyor. Bu değişiklik olacak. Biz baştan aday olduğumuzda bir anket yaptırmıştık. En büyük sorun ulaşım olarak çıktı. Arkasından musluktan içilebilir su, çarpık kentleştme, yeşil alanların azlığı çıktı. Bunlar kaç yıl geçmesine rağmen çözülelemiş. Üçüncü kez Ankaralı’nın karşısına çıktığım için bu sorunların çözülemediğini gördük. Bu seçimin şöyle de bir özelliği var, belki de benim bu kadar ilgi görmemin baş sebeplerinden biri o da olabilir. Ekonomik sıkıntı çok. İnsanlar işsiz kalıyor, geçinemiyorlar. Bu durumda insanlara çok fazla proje anlatmanın faydası olmaz” diye konuştu.

 

 

“BENİM YAPTIRMADIĞIM ANKET BENİ MANİPÜLE ETMEZ”

 
” Siz anketlere güveniyor musunuz?” diye sorulan Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Kararsız seçmen daha fazla. Geçen seçimlerde bu zamana kadar kararını vermiş oluyordu seçmen. Kararsız seçmen sandığa gitmek istemiyor. İktidarın bazı politikalarını pasif direniş gösteriyor. Çünkü o kararsızların bir çoğunun AK Parti’ye oy verdiğini biliyoruz. Anketlere gelince ben şimdiye kadar iki tane yaptırdım. Bunda da ben önde çıktım fakat diğer açıklanan anketler, uzaktan yakından benim manipüle edebileceğim anketler değil. Daha önce iktidara anket yapmış, onlara servis vermiş, bizimle hiçbir ilgisi olmayan anket firmaları yaptı. Yıllardır AK Parti’nin anketini yapan ünlü bir firma Mansur Yavaş, açık ara kazanacak dedi. Benim yaptırmadığım anket beni manipüle etmez diye düşünüyorum.”

 

 

“TEMİZ SİYASET BUYSA KİRLİSİ NASIL?”

 
Beka tartışmalarının sorulması üzerine Yavaş, “Aslında yerel olması lazım. Projeleri tartışmamız lazım. Bakın siz söyleyince hatırladım. Anketlerin doğruluğunu nereden anlıyorsunuz? Rakibim ilk aday olduğunda, ‘Ben kirli siyaset yapmayacağım, bu benim uslubum değil’ dedi. Eğer kirlisi bu değilse kirlisi nasıldır kimbilir? Yarın yüzyüze bakılacak. Muhtarlara soruyorum birbirinize hain diyor musunuz diye. Peki belediye seçiminin ne farkı var? Sayın Binali Yıldırım da bekayla bir ilgisi olmadığını söyledi. Bekayla bir alakası olmadığını biliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÖZHASEKİ ANKARA’DA TEK BAŞINA BİR ŞEY YAPAMAYACAK”

 
Özhaseki’nin ,”Tayyip bey izin verirse Mansur beyle televizyonda tartışmak isterim” sözlerinin hatırlatılması üzerine Yavaş, “Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Çok tecrübeli olduğunu iddia eden bir adayın televizyona çıkmak için izin alması çok talihsiz bir açıklaması. ‘Ben emirle görevlendirildim’ demektir. O zaman Ankara’da tek başınıza hiçbir şey yapamayacaksınız. Önce izin alsın değerlendirelim” dedi.

 

 

“İNSANLAR ÇILGIN PROJELERDEN BIKTI”

 
Yavaş, “İnsanlar, çılgın projelerden bıktı. En önemli sorun ekonomi. Aç insanlar varken, kimse proje dinleyemeyecek. Belediye başkanı olarak çözüm bulmalısınız. Ben bunu Beypazarı’nda başardım. İstenirse yapılıyor. Belediye başkanın vizyonu ile ilgilidir. 17 yıldır aynı hükümet yok mu? Aynı partiden de belediye başkanı var. Neden Ankara’nın önemli problemi çözülmedi? Eskişehir muhalefette? Ankara’da ulaşım çözüldü mü? Musluktan su içemiyorsunuz. Demek ki hükümetle hiçbir ilgisi yok” diye konıştu.

 

 

“YOKSULLUĞU ÖNLEYECEĞİZ”

 
“Yoksulluğu nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yanıtlayan Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Sizin hedeflerinizle alakalı bir şey. Çok basit. Üretimi arttıracaksınız. İlk yapacağımız işlerden biri fuar alanını tamamlayacağız. O fuar alanında mal teşhiri oldukça, üretim artacak. Organize sanayilerin hepsinin kendine göre sorunları var. Ulaşımlarını kolaylaştırmanız lazım. Organize sanayilerin ne ihtiyacı varsa karşılacağım. Üretimi de artrmış olacaksınız. Kızılırmak suyuna Ankara Belediyesi 1 milyara yakın masraf etti. Şimdi bu su boşa çıkıyor. Biz bu kadar masraftan sonra bu suyun boşa gitmesini istemiyoruz. Suyu akıtmamız gerekiyor. Biz bu su ike Gölbaşı ve Bala arasında sulu tarım yapılması için proje yapıp vereceğiz. Köylerde su fiyatını 2-3 kuruşa indiriyoruz. Elektrik ödenmesin diye güneş enerji takacağız. Hayvancılığı destekleyeceğiz.”

 

 

60 KM METRO HATTI PROJESİ

 
Metro projesinin sorulması üzerine Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Yaklaşık 1 milyar 800 liralık bir proje. 60 kilometreye yakın bir metro hattı. 8-9 ayda keşif ve proje tamamlanıyor daha sonra ihaleye çıkıyoruz. Allah izin verirse de 4 yılda bunları bitiriyoruz. Belediye kaynaklarıyla yapılırdı. Hafriyat gelirleri, billboard gelirleri, otopark gelirler yılda 1 milyara yakın gelir getiriyordu. Ankapark’a harcandığını düşündüğünüz zaman zaten bu metrolar biterdi. İmar değişiklikleri var. 30 imar değişikliği 17 katrilyon gelir elde edilmişti. Makam araçlarını kaldırdınız, çakarları kaldırdınız. Yapacağımız herşey sizin paranızla yapıyoruz. Borç da çok. Bir kaç tane kuruluş ulaşım alt yapı sorunun giderilmesi, tarımsal faaliyetler, enerji verimliliği, katı atık bunların hepsine dünyanın her yerinde finans desteği var. Kanada Yerel Girişimler Fonu, Singapur Devlet Fonu, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Fonu, Alman Yatırım Bankası,Fransız Kalkınma Ajansı, Japon İşbirliği Ajansı. Bunların hepsi finans desteği veriyor.”

 

 

“TAKSİCİLER DE GÜLÜYOR”

 
Kızılay’ın durumunun sorulması üzerine Yavaş, “Benim taksiciler Kızılay’a giremez cümlem yok. Taksiciler de gülüyor bunu iddia edenlere. Zaten benim tek başıma yetkim yok. Ben Kızılay’a toplu taşıma ve taksi dışında araç gelmemesinden bahsettim” dedi.

 

 

“GELİR GELMEZ HACİZLERİ KALDIRACAĞIM”

 
Asfalt katılım paylarının sorulması üzerine Yavaş, “Bir çoğumuzun tapusunda haciz var. Benim basın danışmanımın ailesinin evinde var. Benimkinden kalkmış. Ben anlamıyorum. 2015’ten sonrasında zaten problem yok. 2012-2015 arası haciz kondu. Sitelerde bir esnafımız ödediği makbuzu gösterdi. Benim hacizi kaldırma yetkim var. Gelir gelmez hacizleri kaldırıyorum. Daha sonra da bu hacizlerin alınamaması için meclis kararı çıkartacağız” diye konuştu.