Mansur Yavaş: Madem ben kötüydüm neden bana yalvardınız AKP’ye katılmam için?

Mansur Yavaş: Madem ben kötüydüm neden bana yalvardınız AKP’ye katılmam için?
25 Mart 2014 20:07

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Mansur Yavaş, Halkın Habercisi’ni ziyaret ederek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

Melih Gökçek’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve kendisi hakkındaki suikast iddialarını değerlendiren CHP’li Yavaş “Ankara’da kirli bir siyaset var. Melih Gökçek’in karşısına kendi partisinden bile hiç kimse aday olmaya cesaret edemiyor. Çünkü aday olanların başına bir iş geliyor. Ankara’da Melih Gökçek yönetimini sona erdirecek tek kişi ben olduğum için aday oldum.  Sayın Gökçek, benim AKP’den aday olmam için ısrarlı bir şekilde araya aracılar soktu. CHP’den aday olduğumda Gökçek’in ezberi bozuldu. Ostim’deki olaydan önce orada bir  provokasyon yapılacağı haberini almıştık. Bunların ağababasından korkmayız, onlardan mı korkacağız. Olay çıkartılacağını bile bile Ostim’e gittik. Provokasyonu yapan şahıs, dışarıdaki kavga esnasında cep telefonunu düşürüyor. Cep telefonundaki mesajları da savcılığa aynen aktardım. Olay esnasında ve öncesinde kimlerle telefon konuşması yaptıkları, kimlerle irtibatlı olduklarına baktığınız zaman bunların birçoğunun Büyükşehir Belediyesi ile bir şekilde bağı olan kişiler olduğu ortaya çıkmıştır.” dedi.

 

Gökçek, sürekli suikastten bahseden bir insan. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Seçim ve sandık güvenliği için de bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 3 bin üzerinde avukat ordumuzla seçim güvenliği üzerinde çalışıyoruz diyen Yavaş, “Kötü niyetlileri Allah’a havale ettik.” şeklinde konuştu.

 

DSC_0017

 

MADEM BEN KÖTÜYDÜM NEDEN BANA YALVARDINIZ AKP’YE KATILMAM İÇİN? 

 

Taban içinde oy geçirgenliği olduğunun altını çizen CHP’li Yavaş, “Bir kısım seçmen Büyükşehirde CHP’ye, ilçede MHP’ye oy veriyor. Çünkü ilçemde kendi partime, büyükşehirde Mansur Yavaş’a oy vereceği şeklinde bir konsensüs oluştu Ankara’da. Hangi partiden olursa olsun. Bu konsensüsü bozmak için özellikle MHP’nin yönettiği Etimesgut ve Gölbaşı’nda kirli bir oyun planladılar. CHP logolu araçların MHP seçim bürolarına saldırtarak seçimi kaybetmeyi önelemeye çalışıyorlar. Ancak bunlar boş çabalar. Mesela CHP logolu bir aracı Cuma günü caminin önüne getirip müziğin sesini sonuna kadar açıyorlar ve caminin bahçesinde bira şişeleri kırıp gidiyorlar. Bu olacak bir şey mi? Bu işler Ankara’ya yakışmıyor. Ankara’ya herkesi kucaklayan bir belediye başkanı gelmesinin zamanı geldi de geçti bile.” ifadelerini kullandı.

 

Karşımızdaki insanların dedikodularına asla kulak vermiyorum. Madem Mansur Yavaş bu kadar kötü biriydi, neden AKP’den aday olmam için neden bana yalvardınız diyen Mansur Yavaş, “İlk defa Halkın Habercisi’ne açıklıyorum. Gökçek, AKP’den aday olmam için kimleri araya soktular bilseniz… Artık bu karalama siyasetinden kurtulmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

ANKARA’DA SUYU VE ULAŞIMI UCUZLATACAĞIM

 

Ankara’da su ve ulaşım ücretlerini ucuzlatacağım diyen Mansur Yavaş, ” Dar gelirli bir aileye sudan 50 lira fatura geliyorsa bu bedel 15-20 liraya kadar düşecek. Kimse görmeyecek kartla ödeyecekler. Hem yardım yapıyorsunuz, kaşıkla verip kepçeyle alıyorsunuz.  Yine ulaşımın da pahalı olduğunu düşünüyorum. İnsanları toplu taşıma teşvik edilmesi açısından da bunun yapılması gerekiyor. Su ile ulaşımda yardım alan dar gelirli vatandaşın, normal geliri olan vatandaştan çok daha ucuza kullanımlarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

 

CHP’li Yavaş, hafif raylı sistemlerle ve ek metro hatlarıyla, ulaşımı sorun olmaktan çıkartacaklarını söyleyerek Ankara’nın bir ucunu diğer ucuna bağlayan Kayaş – Sincan banliyö tren hattını Yenikent-Elmadağ’a uzatarak toplu taşıma ağımıza dahil etmek kaydıyla yolcuları aktarma ücreti olmaksızın şehrin bir ucundan diğerine kısa sürede taşıyacaklarını belirtti.  Yavaş, “Bu sayede; Kızılay’a giren otobüs sayısı azalacak, trafik rahatlayacak ve buna bağlı çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Ayrıca, metro olmayan bölgelerin ulaşım sorununu hafif raylı sistem ağı ile çözeceğiz. Yapılması planlanan yeni hatlar; Mamak-Beşevler 12 km., Çankaya-Kızılay 12 km., Etlik-Siteler-Kızılay 16 km, Etlik-Kuğulu park 12 km. , Mamak-Çankaya 22 km. Bu hatlarda günde yaklaşık 1.600.000 yolcu taşıma kapasitesini hedefliyoruz. Bugün bu hatlarda otobüsler günde yaklaşık 550.000 kişi taşıyor. ODTÜ, Bilkent, Hacettepe üniversitelerinin metro bağlantısını monorayla sağlayacağız. Aktarma noktaları arası, parklar, üniversite kampüslerine kullan-bırak bisikletler konulacak.” dedi.

 

DSC_0019

 

ATAPARK PROJESİ 

 

Ankara’nın dünyadaki diğer kentlerle yarışması ve lider konuma geçebilmesi için, tarihi kimliğini koruyan yaşanabilir mekânlara sahip bir kent olması gerektiğini söyleyen Mansur Yavaş, “Dünyanın önemli şehirlerinde kent merkezlerinde büyük yeşil alanlar bulunmaktadır. Bu proje Ankara’da bu eksikliğin giderilmesini amaçlamaktadır. Kentin merkezinde atıl kalmış Hipodrom, Atatürk Kültür Merkezi, Gençlik Parkı, Adliye Bölgesi, Abdi İpekçi Parkı ve Kurtuluş Parkı’nı birbirine bağlayan, yaklaşık büyüklüğü 1.500.000 m2 olan bir kent parkı oluşturulacaktır. Bu park içinde açık ve yeşil alanlar, ağaçlandırma alanları, rekreasyon alanları, yaya mekanları, açık ve kapalı spor alanları, kültür, sanat, müze ve kütüphane yapıları, büyük kent meydanı, su elemanları, bisiklet yolları ile Ankamall-Kurtuluş Parkı bağlantısını sağlayan ve kentin ana ulaşım sistemine bağlanmış hafif raylı sistem yer alacaktır.” dedi.

 

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ PROJESİ

 

Atatürk’ün bize miras bıraktığı AOÇ; gün geçtikçe fiziki müdahaleler ile küçülmüş ve asli amacından uzaklaştırılmıştır diyen Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği’nin korunması ve Ankara halkına kazandırılması amacıyla; Atapark projesi ile birleştirilerek kent merkezinde yeşil koridor oluşturacaklarını belirtti.

 

SOSYAL YARDIMLAR KESİLMEYECEK, KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK

 

Kentte bir rant varsa, bu ranttan herkesin yararlanması gerektiğinin altını çizen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Hiç bir belediye başkanı cebinden yardım yapmıyor. Yardımlar aynı şekilde devam edecek. Ancak yardımlar devam ederken de bu ailelerin çocuklarını okutacağız. Çocukların servis ücretlerini biz ödeceğiz. Eksik derslerini tamamlamaları için ders almalarını sağlayacağız.”  şeklinde konuştu.

 

26 bin işçinin 25 binini işten çıkartacağımı söylüyorlar diyen Yavaş, “Bunu neye dayanarak söylüyorlar, anlamam mümkün değil. Artık her türlü değer yargılarını ortadan kaldırmışlar. İşçileri zorla mitinglere götürüyorlar. Başkan seçildiğimde kesinlikle böyle bir şey olmayacak. Bütün işçilerin içleri rahat olsun. Bizimle birlikte hepsi altın çağlarını yaşayacak. Alın teriyle çalışan hiç bir işçi işten çıkarılmayacak.” şeklinde konuştu.

 

DSC_0016

 

BENİ SEÇMELİSİNİZ ÇÜNKÜ…

 

Ankaralılar beni seçmeli çünkü benimle birlikte Ankara’da gerginlik bitecek diyen Mansur Yavaş, “Başkan seçildiğim takdirde Ankara’da bolluk ve bereketin hüküm sürecek. Ankara’nın yönetim anlayışı değişecek. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöneteceğiz Ankara’yı. Gurur duydukları bir Ankara olacak. Hep birlikte mutlu yaşayacağız. Ankaralılara ortak akılla ortak bir yaşam vaat ediyorum” dedi.