Mansur Yavaş: Çılgın projelere harcayacak paramız yok!

Mansur Yavaş: Çılgın projelere harcayacak paramız yok!
5 Mart 2019 10:39

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yavaş, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Yavaş’a ziyareti esnasında ülkücü camianın sembol ismi ve 12 Eylül öncesinde Gümrük Bakanlığı yapan Gün Sazak’ın oğlu MHP eski milletvekili Süleyman Servet Sazak da eşlik etti.

 

 

 

 

“ANKARALI EKONOMİK KRİZİN VE İŞSİZLİĞİN BİTMESİNİ İSTİYOR”

 
Yavaş, sanayicilerin sorunlarını bildiğini söyleyerek, “Siteleri gezdik, hafta içi olmasına rağmen kimse yoktu. Ben aday olduğumda Ankaralı’ya sorunlarını sordum. Ulaşım, trafik, su gibi sorunlar çıktı ama beklentiler neler dendiğinde ekonomik krizin ve işsizliğin bitmesi oldu. Çetin Altan diyor ki, bir kentin yöneticisi iyiyse ihya kötüyse şehri imha eder diyor” dedi.

 

 

“ÇILGIN PROJELERE HARCAYACAK PARAMIZ YOK”

 
“Ben olsaydım ne yapardım?” diyerek seçim kampanyasına başladığını söyleyen Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

 
“Fuar alanını ben olsaydım şu ana kadar bitirirdim. Yapacağım da. Organize sanayilerin tümünü destekleyeceğiz. Bunun yanında turzim ile ilgili projerlerimiz var. Kızılırmak suyu yakında boşa çıkıyor. Eğer bu su boruları kullanılmazsa boşa harcanmış olacak para. O suyla Gölbaşı-Bala arasında sulu tarım yaptıracağız. Köylerde tarımı teşvik için güneş enerjisi takıp elektrik parası ödememesini sağlayacağız. Su parası keza öyle. Termal seralarla, sözleşmeli üretimi teşvik edeceğiz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Onların sütlerini alıp okullarda çocuklara dağıtacağız. Böyle bir zamanda çılgın projelere haracayacak paramız yok.”

 
Yavaş ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, şunları söyledi:

 

 
“Sanayicilerin en büyük sıkıntısı son zamanda ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı. Her gittiğimizde üretene destek sözü veriyoruz. Bunun Ankara’daki en büyük proje olduğunu söylüyoruz.”

 

 

SAZAK’TAN YAVAŞ’A DESTEK

 
Yavaş’a ziyareti esnasında eşlik eden ülkücü camianın sembol ismi Gün Sazak’ın oğlu MHP eski milletvekili Süleyman Servet Sazak da “Sayın Yavaş’ı bu seçimde destekliyor musunuz?” sorusuna, “Gayet tabi. Bizim Mansur beyle olan dostluğumuz çok eskilere dayanır. Her şeyden önce biz aynı bölgenin insanıyız. Bizim dedelerimizden itibaren Kuva-i Milliye ruhudur bizi bir araya getiren. Dolayısıyla bugün namusuna güvendiğim, kefil olduğum, çalışma gücüne inandığım bir dostumu desteklemekten çok mutluyum” cevabını verdi.

 

1 4 7 8 9 10