Mansur Yavaş: Bütün anketlerde kararsızlara rağmen önde gidiyorum!

Mansur Yavaş: Bütün anketlerde kararsızlara rağmen önde gidiyorum!
20 Şubat 2019 14:15

Millet İttiifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Özgür Radyo’da ‘Özgür’de Güne Merhaba’ programına katıldı. Yavaş, Ankara projelerinden gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

 

 
Ankara’da büyük bir değişim arzusu olduğunu belirten Yavaş, “Bizler eski siyasetçileriz, yıllarca Ankara’da oy istedik insanlardan. Artık davranış biçimlerinden, gözlerinin parlaklığından, sizlerle tokalaşmasından insanların ne düşündüğünü ve oy verip vermeyeceğini mutlaka anlıyorsunuz. Bu seferki ilgi, geçen seçimlerin kat kat üzerinde” diye konuştu. Rakibi Mehmet Özhaseki’nin ‘Projesi yok’ söylemleri sorulan Yavaş, şunları söyledi:

 

 

“PROJEDEN SAYMIYORLAR”

 

 
“Onlar bazı şeyleri proje saymıyorlar. Bizim tüm projelerimiz Ankara halkının ekonomisi üzerine… Mesela su meselesini proje saymıyorlar. Ankara’da istihdam sorunu var, insanlar işten çıkarılıyor ve gerçekten büyük bir kriz var. Bunu görmüyorlar, görmemezlikten geliyorlar. Sayın Özhaseki’nin projelerini inceledim. İstihdama yönelik hiçbir şey yok. Bir belediye başkanının görev yaptığı yerdeki insanların neye ihtiyacı olduğunu ölçmesi lazım. Ben hep söylüyorum, kendisinin de benim de raylı sistemler metro projeleri hemen hemen aynı, çünkü aynı ekipler hazırladı Ankara’nın ulaşım projesini… Bunu da proje saymıyorlar. Ben şöyle diyorum, bu ekonomik kriz devam ederse, bu hayat pahalılığı bu şekilde devam ederse, hükümet önlem alamazsa, gerekirse metro projelerinin bir tanesini ertelerim. Ankara’daki işsiz, aç yaşayan insanları kucaklarım. Onların insani şartlarda yaşaması için elimden geleni yaparım. Artık sosyal yardımlarla ilgili, mağdur veya mağdur kesimlerle ilgili bütün projelerime alaycı bir şekilde karşılıyorlar. Biz vicdani yönden yaklaşıyoruz. Maalesef artık onlar cüzdan yönüyle yaklaşıyorlar.”

 

 

“BİRÇOĞU HÜKÜMET PROJESİ”

 
Rakibinin Millet Bahçesi, meydanlar ve kaldırım yapımı gibi projeleri olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Yavaş, “Onlar bunları proje sayıyorlar. Aslında şunu söyleyebilirim, biz o projelerin nasıl hazırlandığını da biliyoruz. Bunları birçoğu ya başlanmış ya da başlayacak hükümet projeleri. Örneğin stadyum projesi gibi. Bunları insanların önüne proje olarak getiriyorlar. Hala anlamadılar, Ankara’daki en büyük proje insanların ekonomik olarak kalkınması, mutlu ve huzurlu yaşaması, senin yardımına ihtiyacının olmaması. Bundan daha büyük proje olur mu? Benim projelerim bunların üzerine… Ankaralı da bunları da görüyor. Görüyor ki, bunlar sokağa da yansıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“HALKIN PARASI HARCANIYOR”

 
Ankara sokaklarındaki billboard reklamları hakkında da düşünceleri sorulan Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Billboardlara çıkarsınız elbet ama bunun bir bütçesi var. Tabi ki parti bütçe ayırdı, gönüllülerden yaptıranlar var. Ama bizim onlar gibi devasa para harcamaya yetecek bütçemiz yok. Sanki 100 milyonlarca liralık bir bütçe harcanıyor. Artık yasak olan yollar arasındaki demirlere de asmaya başladılar. Halk bunları da değerlendirecektir. Buna para dayanmaz. Bu nasıl bir servettir, nasıl bütçedir? Anlamak mümkün değil… AK Parti’ye verilen hükümet bütçesinin tamamı buraya harcanıyor gibi bir algı var. Maalesef kulağımıza kötü şeyler de geliyor. Bunlar halkın parası… Bu kadar abartmamak lazım diye düşünüyorum. Bu afişlerle falan insanları kandıramayacaklar, ikna edemeyecekler diye düşünüyorum. Aday tanınmıyor, Ankara’yı bilmiyor. Bir Mansur Yavaş’ın içinin dışının ne olduğunu herkes biliyor.”

 

 

“KARARSIZLARA RAĞMEN ÖNDEYİM”

 
Kirli siyasetin seçime kadar süreceğini belirten Yavaş, “Bu yıl, buna çok erken başladılar. 2009’da da 2014’te de karşılaştım bunlarla. Bizim olmayan fotoğraf ve yazıların yayınlanması, söylediklerimizin başka yöne çekilmesi gibi şeyler yapıldı, yapılacak. Halk artık bunlara itibar etmez. Zaten güvenin en az olduğu siyasetin bence daha fazla kirlenmemesi için elimizden geleni yapmamız lazım. Nasıl yakıştırıyorlar kendilerine benim söylemeyeceğim ya da yapmayacağım şeyleri yapmışım gibi göstermeyi? Yaptığınız suçlamanın da karşıdakine yakışması lazım. Bunlar tutmuyor artık ancak kendilerini kirletiyorlar” diye konuştu.

 
Kirli siyasetin bu denli artmasının paniğin göstergesi olduğunu belirten Mansur Yavaş, “Ama sonuç değişmeyecek. Kararsızlar var, onlar da ya oy kullanmayacaklar ya da kullanacaklar. Ama ben bütün anketlerde kararsızlara rağmen önde görünüyorum” dedi