Mansur Yavaş, Bilkentli öğrencilerle buluştu!

Mansur Yavaş, Bilkentli öğrencilerle buluştu!
4 Mart 2019 16:12

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Bilkent Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Bilkent Milliyetçi Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikte öğrenciler Yavaş’a büyük ilgi gösterdi. Yoğun ilgi gösterilen programda öğrenciler salonda oturacak koltuk bulamayınca, sahneyi ve buldukları boş yerleri değerlendirdi. Bazı öğrenciler ise, Yavaş’ın konuşamasını ayakta dinledi.

 

 

 

“TEK BİR KİŞİNİN KARARLARI ANKARA’YA ZARAR VERDİ”

 
Yavaş, öğrencilere yaptığı konuşmaya kendi kızının da Bilkent Hukuk Fakultesi mezunu olduğunu söyleyerek başladı. 3 dönemdir büyükşehir için aday olduğunu söyleyen Yavaş, “Proje olarak sunduğumuz bir çok şey Türkiye’nin birçok belediyesinde uygulandı. Bu anlamda Ankara bazında kendimizi pişmiş kabul ediyoruz. Avrupa’daki belediyeleri inceledim. Orada şeffaflık var. Biliyorlar ki parayı vatandaş ödüyor ve onların sözü geçiyor” dedi. Katılımcı bir belediye anlayışını benimsediğini söyleyen Yavaş, “Tek bir insana bu kadar yetki verilmez. Bir insanın iki dudağı arasında bu kadar yetki olamaz. Bir şehir yönetilirken kent konseyleri, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler de işin içinde olmalıdır. Seçildikten sonra bütün bütçeyi ilçe belediyeleri ile harcamak istiyorum. Halktan aldığımız paraları, halka sorarak harcamak istiyoruz. Ankara’da katılımcı bir belediye yok. Bazı kararlar Ankara’nın zarar görmesine neden oldu. En büyük örneği Ankapark’tır. Oraya o kadar para harcandı, Çinlileri zengin ettik. Ankara’dan bir cıvata bile alınmadı” diye konuştu.

 

 

“LONDRA VE PARİS’LE YARIŞAN BİR ANKARA”

 

 
Yavaş, Ankara’da sulu tarımı ve hayvancılığı destekleyeceklerini söyleyerek, “Ankaralı’nın para kazanmasını sağlayacağız” dedi. Rakibi Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Yavaş, “Çok tecrübeliyim diyor. Lütfen Şehr-i Derya projesini inceleyin. Deniz getireceğim dedi. Deniz yok. Central Park yapacağım dedi. Kızılırmak’ı Kayseri’den geçireceğim demiş, Kızılırmak’ı ikna edememiş. Türkiye’nin çılgın projelere parası yok. Belediye başkanı musluktan içilebilir su, konforlu ulaşım gibi öncelikli görevlerini yapmalıdır. Mustafa Kemal’in emaneti olan Ankara’yı, başkentimizi Londra ve Paris ile yarışır hale getireceğiz” dedi.

 

 

“GÖKÇEK ARTIK BİR SEÇMEN”

 
Yavaş, daha sonra, Ulus, Dikey Tarım, Ata Park, Bilişim Kenti, Spor Kültür Parkları, Temiz Enerji ve 81 İl Kültür Projesi’ni öğrencilere tanıttı. Tanıtımın ardından Yavaş, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 
Bir öğrencinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkındaki itamlarını sorması üzerine Yavaş, “Gökçek artık bir seçmen, bir oyu var. Ben o oya da talibim” yanıtını verdi.

 

 

“O PARALARA YAZIKTIR”

 
“Pankartlarınız bazen sökülüyor” diyen öğrenciye yanıt veren Yavaş, şunları söyledi:

 

“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı, belediye imkanlarını kullanmak kul hakkına girer diye. Ben de aynen katılıyorum. Bugün Nallıhan’aa otobüs kaldırılıyor ve belediye personelinin tümü izinli sayılıyor. Kul hakkıdır. Onların izinli sayılıyor olması sizlere verilecek hizmetin az verilmesi demektir. O kadar paraya yazık günahtır. Onların hepsi yırtılıp gidecek. Ben yapamam bunu zaten bizim o kadar paramızda yok.”

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20