Mansur Yavaş: Ankara’yı alacağız

Mansur Yavaş: Ankara’yı alacağız
3 Mart 2019 09:08

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, vatandaşın önceliğinin ekonomi olduğunu söyledi ve ekledi: “Biz Ankara’yı alacağız.”

 

 

Yerel seçimlere bir aydan az bir süre kala, seçim çalışmalarını hızlandıran Mansur Yavaş, Sözcü’den Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı. Yavaş, Ankara halkının problemlerini temiz hava, musluktan içilemeyen su ve ulaşım sorunu olarak üç ana başlıkta toplayan Yavaş, “Biz vatandaşa ‘önceliğiniz nedir’ diye sorduk, aldığımız cevap ‘ekonomi’ oldu” ifadelerini kullandı. İşte Yavaş’ın o söyleşisi:

 

 

“EN AZ 4,5 PUAN ÖNDEYİM”

 

 

“Ankara’da biz alırız. 2014’le kıyaslıyorum bir… İkincisi, uzun süredir siyasetle uğraşınca insanların size bakışından, davranışından, ne kadar samimi olup olmadıklarını, oy verip vermeyeceklerini anlıyorsunuz. Üçüncü adaylığım bu. Daha önceki yıllarda anketler hep aleyhimize yayımlanıyordu. Şu anda hepsinde ben önde gözüküyorum, iki anket de biz yaptırdık orada da öyle, 4 buçuk puan… Bu anketleri yapanların çoğu da iktidara yakın araştırma şirketleri”

 

 

“2014’TE DE BEN KAZANDIM”

 

 

2014’teki seçimlerde Ankara Büyükşehir’i kendisinin kazandığını söyleyen Yavaş, “Bizzat o anda beni AKP’den MHP’den arayanlar oldu ‘hayırlı olsun’ diye… Rakiplerimiz sonuçları almakta bizden hızlı davrandı, oysa girilmeyen sonuçlar, geçersiz oylar, mühürsüz tutanaklar vardı. Biliyorsunuz işte… Tümü yansıdı medyaya. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar… Sonuna kadar gittim. Sebebi de adil yargılanma hakkımızın ihlaliydi. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu bizim bazı itirazlarımızı cevaplandırmadı bile. Benim derdim seçim iptal edilsin değildi, bize oy verenlerin hakkını korumaktı. 1994’te 300 oyla seçim kaybettim ben, itiraz filan da etmedim…”

 

 

“BU KEZ 2 BİN KİŞİ HAZIR”

 

 

Geçen seferden büyük ders aldıklarını söyleyen Yavaş şöyrle konuştu: “Bu sefer hem İYİ Parti var hem de CHP. Bir de şu anda hiçbir partiye üye olmayan eskiden siyaset yaptığımız ülkücü arkadaşlar var. Seçimde sandıklarda görev almak için organize olmuş 2 bin kişilik bir grup bu. Baroyla işbirliği yaptık, her okula bir avukat yerleştiriyoruz. Bir de mobil uygulamalarla ıslak imzalı kağıtları karşılaştıracağız.

 

 

“RAKİBİN BÜTÇESİ ÇOK YÜKSEK”

 

 

Seçim finansmanlarının tamamını CHP’nin karşıladığını ifade eden Yavaş: “CHP’nin bu seçimde aldığı paranın tümünü Ankara’ya harcasanız yine biz altta kalırız! Özhaseki ile aramızda çok fark var. Çünkü Ankara’nın duvarlarındaki afişlerde bir servet var şu anda. Biz de billboard, araç kiralıyoruz. Fiyatlarını biliyoruz. Rakibimizin bütçesi 30-40 misli, görünüyor bu. Bizim gücümüz yetmez, mümkün değil.”

 

 

CHP’Lİ SEÇMEN AÇIKLAMASI

 

 

Yavaş, CHP’li seçmenler hakkında ise şu açıklamayı yaptı: “Bir ay önce yaptığımız ankette yüzde 97 buçuk CHP oyumuz vardı. Küskün seçmen de kazanma ihtimalini görüyor. Genel Merkez’e kızgınlıklarının hesabını bizim üzerimizden görmeyecekler. Ben genlerimden siyaseti uzağa atmış durumdayım. Belediye başkanlığını da kamu hizmeti olarak görüyorum. Siyasete dair de hiç bir beklentim yok. Şu anda tek ilgilendiğim konu Ankara. Kazanamazsak, gidip torun seveceğim. Bazı CHP’liler şöyle düşünebilir, ‘Sağda yeni parti kurulursa Mansur Bey oraya geçer.’ Kemal Bey kaç kere söyledi. İki sefer AKP, iki sefer MHP teklifte bulundu, hepsini reddettim.”

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ankaranin-sorunu-issizlik-ve-ekonomi-3758313/