Manisa’da Özgür Özel’e örgütten ders gibi tokat!

Manisa’da Özgür Özel’e örgütten ders gibi tokat!
27 Ocak 2020 10:40

CHP Manisa teşkilatında uzun zamandır İl Başkanı Semih Balaban ve Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında devam eden siyasi çekişmenin galibi, Balaban oldu. Hafta sonu yapılan Şehzadeler ve Yunusemre ilçe kongrelerinde Balaban’ın desteklediği adayların kazanması, Özel’in CHP Manisa parti teşkilatı üzerindeki gücünü sarstı.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa teşkilatında uzun zamandır İl Başkanı Semih Balaban ve CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında devam eden siyasi çekişme ilçe kongrelerinde keskin bir rekabete dönüştü.

 

ÇOĞUNLUĞU BALABAN EKİBİ SAĞLADI

 

Odatv’den Hülya Kılınç’ın haberine göre Cumartesi günü yapılan CHP Şehzadeler İlçe Kongresi’nde Semih Balaban’ın desteklediği ilçe başkan adayı Hakan Gürtunca ile Özgür Özel’in desteklediği Ferdi Zeyrek arasında geçen yarışta 310 delege oy kullanmış, Zeyrek 122 oy alırken, Gürtunca 187 delegenin oyunu alarak ilçe başkanı seçilmişti.

11

Dün gerçekleştirilen CHP Yunusemre İlçe Kongresi’nde de seçimin galibi yine Balaban oldu. 340 delegenin oy kullandığı seçimde Özgür Özel’in desteklediği ilçe başkan adayı Devrim Balı 102 oy alırken, İl Başkanı Balaban’ın desteklediği Yalçın Arcak ise 236 delegenin oyunu alarak ilçe başkanı seçildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan diğer ilçelerde de desteklediği adayları başkan seçilen Balaban’ın, Şubat ayında yapılması planlanan il kongresinde yeniden il başkanı olarak seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

12

MANİSA CHP’DE KARTLAR YENİDEN KARILIYOR

 

İki merkez ilçede olduğu gibi toplam 17 ilçenin büyük çoğunluğunda Balaban’ın desteklediği adayların seçilmesi, Manisa CHP’de önümüzdeki günlerde kartların yeniden karılacağını gösteriyor. Bu durum, yıllardır Manisa CHP’de milletvekilinden, delegeye, belediye meclis üyesine kadar her seçimde karar verici olan Özgür Özel’in tahtını sarsarken, Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan il kongresinde büyük bir çekişmenin yaşanacağını da gösteriyor.

 

“TEK ADAMA DEĞİL ORTAK AKLA DAYALI SİYASET”

 

CHP Yunusemre İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmasında isim vermeden tam da bu konuya değinen il başkanı Semih Balaban, milletvekili adayları başta olmak üzere belediye meclis üyelerinin belediye başkan adaylarının belirlenmesinde üyelerin dikkate alınmadığını belirterek “En önemlisi bizim siyaset anlayışımızda tek adama değil ortak akla dayalı siyaseti egemen kılmak temel düşüncemizdir.” ifadesini kullandı.

14

 

“KARARIN ÜYELERDE OLDUĞU BİR YAPI İSTİYORUZ”

 

“Eğer buradaki arkadaşlarımızın geleceğini tek bir kişi belirleyecekse biz buna hayır deriz” cümlesinin altını çizen Balaban “Buradaki emekçilerin geleceğini üyeler belirlemelidir. Bizim kaderimiz bir kişinin iki dudağı arasında olamaz hatta genel merkezin iki dudağı arasında olamaz. Siz üyelere her şeyi yaptıracaksınız, üyeler çalışacak para harcayacak milletvekili belirlemelerinde üyelere ‘sen dur sen anlamazsın’ diyeceksiniz ki ‘senin konuşma hakkın yok.’ Böyle bir dünya yok. Sözün yetkinin ve kararın üyelerde olduğu bir yapı istiyoruz. Ali, Veli, Ayşe, milletvekili olsun değil hak eden o olsun istiyoruz. Üyenin söz ve yetki sahibi olmadığı kararda esemesinin okunmadığı bir parti sosyal demokrat bir parti değildir olamaz. Biz ön seçim talebimizi genel merkeze ilettik bu talebimiz de reddedildi. Belgeleri burada. Hepsi burada” diye konuştu.

 

“YUNUSEMRE’NİN CHP’DE OLMASINA GÜCÜMÜZ YETMEDİ”

 

Balaban sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunusemre belediye başkanlığı seçimlerinde il yönetiminin Yunusemre’ye sahip çıkmadığı eleştirileri var. Yunusemre’ye hepimiz sahip çıktık. Yunusemre’nin CHP’de olmasına gücümüz yetmedi. Siyasette hiçbir şey gizli kalmaz. Günü geldiğinde yüzünüze tokat gibi vururlar. Yunusemre’nin CHP’de olması için genel başkan yardımcıları ile yaptığım görüşmelere şahit olanlar vardır. Yazdığım raporlar ortadadır. Arşivde duruyor. Yunusemre aleyhine bir cümle yazdıysam ben bugün istifa ederim. Neymiş il yönetimi Manisa’yı İYİ Parti’ye bıraktırmış. Ne kadar güçlüymüş bu İYİ Parti. Balıkesir’i hatırlayın. Oradaki aday 200 milyar para harcadı. Genel merkez adaylıktan çekti. Yapacak bir şey yok. Özgür Özel de sahip çıkmıştır ben de sahip çıktım.”

 

“ÖZEL’LE SİYASET ANLAYIŞIMIZ FARKLIDIR”

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir husumetinin bulunmadığına vurgu yapan Balaban, Özel’in saygın bir siyasetçi olduğunu ve kendisini taktir ettiğini belirterek “Bazı noktalarda siyaset anlayışımız farklıdır. Birbirimize saygı duyarız. Kimse buradan hikaye çıkartmaya çıkmasın. Hikayelere yer yok, gerçeklere bakalım” diye konuştu.

15