Manevi boşluktan kurtulma ve temizlik

Manevi boşluktan kurtulma ve temizlik
26 Mayıs 2015 11:00

Ey Sadakatli yüce Türk alemi!

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ”Temizlik İmanın yarısıdır” sözü, bu önemin derecesini belirtmekte, dolayısıyla Müslümanlığın temizlikten ayrı düşünülemeyeceği gerçeği ifade etmektedir. Bunun içindir ki temizlik, bir Müslümanın uyması gereken bir husustur.

 

İnançlı insanlar, İmanı kuvvetli kişiler, gayesinin Cenab-ı Allah’a kulluk olduğunu bilen kimseler güçlü ve kuvvetli olurlar. Haram ve lüzumsuz şeylere değer vermezler, kendini, Allah’a, Kur’an-ı Kerime, Hz. Muhammed (s.a.v.)’e, hadis-i şeriflere ve Vatan sevgisine adarlar. Vicdan muhasebesi yapıp, dünyanın tamamı üzülmeye değmez olduğunu bilir, her saniyesini değerlendirip huzurla geçirir. Maddi ve manevi temizliğe önem veren insanın, hem ruhu hem de, bedeni temiz olur; bu da, Cenab-ı Allah’ın nimetlerinden faydalanmak demektir. Dahili ve harici ihanet şebekeleri iyi bilmelidirler ki, Yüce Türk İslam aleminin ruhunda temizlik vardır. Bu temizlik de, bizlere sağlık, mutluluk, bereket ve birlik-beraberliğin tapusudur.

 

İSLAMİYET VE TÜRK KÜLTÜRÜNDE TEMİZLİĞİN ÖNEMİ

 

İslam dinini yücelten, gerçelerden biri de, temizliği Besmelesi yapmış olmasıdır. Bu nedenle İslam dininin ve Türk kültürünün bir adı temizliktir. Çünkü temizliği felsefesi ve manası yapmıştır.

 

Temizliğin iki önemli konu da ele almamız gerekir:

1- Manevi temizlik,

2- Maddi temizlik.

 

Manevi temizlik, ruh, niyet, duygu temizliği,

Maddi temizlik, beden temizliği.

İslami ibadetlerin hepsinde bu temizlikler, temel şarttır.

Namaz şartı olan temizliği, kirlilikten arınarak, abdest alarak giysilerimizi temiz tutarak yaparız.

İbadetlerin hepsine temiz niyetle başlar, günah kirinden arınmayı dualıyarak, başka günah işlememeye kendi üzerimize söz vermeye (Ahitte) niyetleniriz. Cenab-ı Allah’ın huzurunda niyazlarla işlediğimiz günahlardan arınmak tövbe istiğfarlarla yalvararak af dilememiz için ibadet ederiz. Bütün manevi kirlerden kurtulmak için dua ederiz ki bu bir manevi temizliktir.

 

EY yüce Türk İslam alemi!

 

Yüce Türk İslam aleminin maddi, manevi temizliğe, Vatan ve Ay-yıldızlı Şanlı Türk Bayrağına, önem vermesi temizliğin yeri büyüktür. Ruhunu temizlemeyi bir Müslüman ve bir millet, nasıl ki bu sayede Allah’ın sevgisine layık olursa bedeni temizliğe riayet eden bir insan da, sağlık ve mutluluk gibi eşsiz bir hizmetin sonsuz zevkine erer.

 

Bir çok hastalık, görünür görünmez kaza ve belaların başlangıcında bir mikrop arandığı ne kadar gerçekse, pisliğin ve pis yerlerin ve vatandaşı olduğu kimliğini taşıdığı Vatana sahip çıkmayıp, ihanet etmek birer mikrop yuvası olduğu da o kadar gerçektir. O halde temizliğe riayet etmemek, salgın ve çeşitli hastalıkların baş göstermesine, böylece Milli bütünlüğümüzde derin yaralar açılmasına, güzel Vatanımızın tehlikeli sonuçlara sürüklenmesine neden olur.

 

Yüce Türk İslam aleminin sağlık ve mutluluğu için: Seçilmeye ve atanmaya aday olup, hizmete talip olanların, maddi-manevi temizliğine ve Türk Milletinin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmalarına dikkat etmeliyiz! Vatan ve Bayrak sevgisi temizliğinden mahrum olanların, seçilme ve atanmalarına destek olunmamalıdır ki, onların taşıdığı enfeksiyonları, bizlere de bulaştırmalarına engel olup, işledikleri günahlara ortak olmayalım.

 

Fertleri hasta ve Vatan sevgisinden mahrum bir milletin ne sağlıklı bir tarımsal gelişme ve ne de sıhhatli ekonomik bir kalkınma beklenebilir. Maddi-manevi bakımından temizlenmeyenlerin hizmetlerinden hayır beklenebilir mi? Önce kendisi temiz olacak ki, hizmet edeceği toplum, onu örnek alıp temizliği öğrensin.

 

Temizliğe böyle önem veren bir din ve millet elbette dinlerin ve milletlerin (Türk Milleti) en Yücesi, en temizi olanıdır.

 

DOĞAL ŞAMPUAN REÇETESİ

 

Reçete- Malzeme: 750 gram mersin yaprağı, 5 litre su, 850 gram beyaz veya yeşil sabun, isteğe bağlı 20 mlg. aromalı bitki yağı, bir Türk kahvesi fincanı bal. HAZIRLANIŞI: 750 gram mersin yaprağını kaynamakta olan 5 litre suya koyup, 8 dakika kaynatıp ocaktan indirin, hava almayacak şekilde kabın ağzını kapatarak 30 dakika demlemeye bırakın. Tülbentten süzüp 850 gram sabunu rendeleyip ilave ederek, tahta kaşık ile iyice karıştırın. 8 litrelik tencereye şampuanı boşatın, 10 litrelik tencere yerleştirip su doldurun; kaynamaya başlayınca, bal ve aromalı yağı koyup hemen ateşten indirin ve 15 dakika daha karıştırın, şampuanı ambalaja koyun, kullanıma hazırdır.

 

NOT: 1- Mersin yaprağı yerine, biberiye, fesleğen, mercanköşk, melisa (Oğulotu), papatya ve hoşunuza giden diğer bitki ve bitkilerin dal kabuklarını tercih edebilirsiniz.

2- Sabun rendesi yerine, Arapsabunu’ nu da kullanabilirsiniz.

3- Şampuanın hazırlanması konusunda, soru ve önerilerinizi sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Cenab-ı Allah; Yüce Türk İslam alemini, her türlü pislikten koruyan kullarından eylesin.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri şükranla anar. Yüce Türk İslam alemi olarak, Milli beraberlik duygularımızın güçlü olmasını dileyerek cümle, Yüce Türk İslam alemine saadetler diliyorum.

 

ÖZDEYİŞLER

 

Allah ve temizlik sevgisi İmandandır
Vicdanı ile temiz olan tam insandır.

 

Temiz kalpte temiz, vicdan
23-63 Ekseninde temizdendir gerçek iman..

 

Doğal ürün kullanmada alışkanlık olsun
Sağlam vücudun sağlıklı görünsün..

 

Vatana ve Bayrağa temiz eller gerek
23-63 Ekseninde Ay yıldızlı bayrağa herkes sahip çıkacak..

 

Vatan sevgisinde ve temizlikte gerçek hikmet
23-63 Ekseni Türk Milleti için boldur kısmet.

 

Kaynaklar

Diyanet İşleri başkanlığı Yayın No: 207
Şampuan: Prof. Dr.(Kimya yük. Müh.) Abdullah Çoban

Temizlikte Nimet, helal ve temiz olandır
Daima ruhunda Vatan sevgisini temiz kılandır. (Numan Aladağ)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun