Man Adası belgeleri davasında ‘hakim’ tartışması!

Man Adası belgeleri davasında ‘hakim’ tartışması!
11 Nisan 2018 09:18

Man Adası’na para transfer edildiği iddiası üzerine açılan davanın hakiminin sosyal medyasında ‘rabia’ işareti paylaştığı iddiası ile açılan reddi hakim talebi reddedildi. Hakim hiçbir sosyal medya hesabı olmadığını söyledi.

 

 

Habertürk Haber Merkezi’nden Arzu Kaya’nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına para transer ettiği iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat talebiyle açtığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 11 davacının ve davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı katıldı.

 

 

“HAKİMİN KARDEŞİ DANIŞMANLIK YAPTI, SOSYAL MEDYA HESABINDA RABİA SEMBOLU VAR”

 

 

Celse arasında Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, mahkeme hakiminin reddine dair taleplerini içerir dilekçe gönderdi. Avukat Çelik, yargılamayı yapan hakimin tarafsızlığına dair kuşkuya düştüklerini belirtti. Hakimin kardeşinin, davanın tarafı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem danışmanlığını yaptığını, hakimin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile örtüştüğünü belirttiği Rabia sembollerini Facebook hesabında paylaştığını ileri sürdü. Reddi hakim talebinde bulundu.

 

“HAYATININ HİÇBİR DÖNEMİNDE SOSYAL MEDYA HESABI YOK”

 

Hakim Memun Kılıç ise talebi reddetti. Red gerekçesinde, “Mahkeme hakiminin reddine gerekçe olarak sosyal medya hesabı olan Facebook’taki Rabia sembollerinin varlığı gösterilmekte ise de, mahkeme hakiminin hayatının hiçbir döneminde sosyal medya hesabının olmadığı, mahkeme hakiminin abisinin bu davada taraf olmadığı anlaşılmakla talebin geri çevrilmesine karar verildi” ifadesini kullandı. Duruşma, Kılıçdaroğlu’nun ekonomik durum araştırmasının yapılması için Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tekrar yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.

 

 

http://www.haberturk.com/man-adasi-belgeleri-davasinda-hakim-tartismasi-1914138